tisdag 25 mars 2008

En gubbe till

Idag fick jag ett mail från en gammal väns fd. flickvän som i sin tur hade träffat den gamle vännen efter ett stort antal år.
Jag förärades även med möjligheten att se bilder på både honom och henne. Kul!
Hade aldrig känt igen honom om vi råkat passera varandra på stan.

Måste ta kontakt snarast, även om vi talades vid i telefon i julas.

Resa och sådant som kan påverka.
Det finns yttre omständigheter som trissar upp en mer eller mindre inför en resa. Några sådana saker nämnde jag för ett par dagar sen: Flygolyckor och naturkatastrofer. Sen finns ju annat som några enstaka individer kan ställa till med som för ett par dagar sen: Mohammedteckningar och nötterna som publicerar dem.
I helgen kommer de ha något toppmöte i Damascus där repressentanter från Syrien, Iran, Qatar och Oman. Samma möte bojkottas av inbjudna från Saudiarabien, Libanon (enligt vissa källor på uppmaning av USA).
Hur som helst har det här gjort att alla hotell är fullbokade och idag fick vi höra av Syrian Airways att flygplatsen stängs från fredag till och med söndag. En snubbe inne på kontoret var högst irriterad för ha skulle åka nu på fredag och hans plan var omdirigerat till Aleppo. Det var upp till honom själv hur han skulle ta sig mellan Aleppo och Damascus, en sträcka på en timme med flyg och 6 med med buss. Om det nu går någon buss mitt i natten när han landar. Dessutom sa han att det var den mest olycksdrabbade sträckan i hela landet med flera dödsolyckor varje dag.

Man får hoppas att flygplatsen väl är öppen på måndag då vi anländer men jag känner en viss tvekan. Fast va fasiken. Det är ju sånt här som kallas backpacking.

Inga kommentarer: