söndag 30 mars 2008

Resfeber

Det är förvånande att jag känner av sådan resfeber inför den här resan. Försöker analysera vad det beror på och lommer fram till två saker.

Den ena är att jag rest för många snabbvändor med billighetsflyg den sista tiden, även om det bara varit två stycken i år. Det har invaggat mig i ett nonchalant betéende så resan har kännts som att ta tunnelbanan till Nynäshamn. Nu ska jag i alla fall en timme längre och detaljer som visum, kort till ett annat visum, inget hotell bokat, osäkerhet om ens flygplatsen är öppen och om det är så smart att komma med dollarsedlar nu när den befinner sig i fritt fall.

Den andra är att jag glömt bort hur det känns när man ska åka till någon ny plats som inte är lika trygg som Europa.

lördag 29 mars 2008

Annat möte

Det äger rum ett annat möte i just nu i Damascus, men varför syns inget i svensk massmedia om det? Hur är det ens möjligt att delegater från 22 länder kan träffas utan att det varken skrivs eller sägs ett ord här hemma?
Annars skrivs ju dagligen om mellanöstern.
Antingen är det jag som ser dåligt eller också är det helt enkelt så att man innom massmedia medvetet bojkottat mötet. Medveten strategi eller kan det vara påtryckning från något håll?

Det måste vara jag som somnat medans jag läst tidningen eller suttit framför nyheterna på TV.

fredag 28 mars 2008

Kompismöte

Idag så träffade jag min gamla kompis som jag nämnde i bloggen för två dagar sen. Tur jag hade fått bilder på honom annars hade jag inte känt igen honom.
Kul var det i alla fall och det vi bubblade länge om tiden som gått. Det händer mycket på 20 år och vi hade kunnat pratat ännu mer om tiden hade tillåtit.
Jag tror det blir fortsättning följer, om en månad eller så.

När det gäller det andra mötet i Damascus så läste jag i Herald Tribune, att USA nyligen satt in nya ekonomiska saktioner mot Syrien. Dessutom har de skickat krigsskepp för att patrullera kusten utanför Libanon.
Deltagande länder är enligt Israelinsider (som säger att mötet är ett bojkotta Israel möte): Syrien, Sudan, Algeriet, Förenade Arab Emiraten, Marocko, Libyen, Libanon, Qatar, Palestina, Tunisien och Yemen.

Enligt Voice of America så bojkottar Libanon mötet medan Saudiarabien och Egypten skickar några juniorer istället för proffsen.

torsdag 27 mars 2008

Äntligen ett hostel

Äntligen är det ett hotell som svarat på bokningsförfrågan och som dessutom inte är fullbokat.
Egentligen är det ett hostel med det inte alltför avancerade namnet: Damascus hostel. Ett rum med två enkelsängar går på 45 US$ natten, vilket kan låta lite saftigt men då jag läst positivt om det på nätet så är det bara att slå till. Ok, det finns säkert en del hakar och några av dem vet jag redan om: Det är ett studentställe som har gäster från USA, Danmark och några europeiska länder till. Nu är det inte alltför uppmuntrande att slå sig i lag med amerikaner och danskar, speciellt inte som det där arabmötet äger rum just nu och Usama bin Ladens uttalande om vad som kommer hända med europeer om de får tag på dem. Att stället vi tänkt bo på ligger i det judiska området gör inte saken bättre.

Men va fasen, det är ju sånt här som är backpacking.

tisdag 25 mars 2008

En gubbe till

Idag fick jag ett mail från en gammal väns fd. flickvän som i sin tur hade träffat den gamle vännen efter ett stort antal år.
Jag förärades även med möjligheten att se bilder på både honom och henne. Kul!
Hade aldrig känt igen honom om vi råkat passera varandra på stan.

Måste ta kontakt snarast, även om vi talades vid i telefon i julas.

Resa och sådant som kan påverka.
Det finns yttre omständigheter som trissar upp en mer eller mindre inför en resa. Några sådana saker nämnde jag för ett par dagar sen: Flygolyckor och naturkatastrofer. Sen finns ju annat som några enstaka individer kan ställa till med som för ett par dagar sen: Mohammedteckningar och nötterna som publicerar dem.
I helgen kommer de ha något toppmöte i Damascus där repressentanter från Syrien, Iran, Qatar och Oman. Samma möte bojkottas av inbjudna från Saudiarabien, Libanon (enligt vissa källor på uppmaning av USA).
Hur som helst har det här gjort att alla hotell är fullbokade och idag fick vi höra av Syrian Airways att flygplatsen stängs från fredag till och med söndag. En snubbe inne på kontoret var högst irriterad för ha skulle åka nu på fredag och hans plan var omdirigerat till Aleppo. Det var upp till honom själv hur han skulle ta sig mellan Aleppo och Damascus, en sträcka på en timme med flyg och 6 med med buss. Om det nu går någon buss mitt i natten när han landar. Dessutom sa han att det var den mest olycksdrabbade sträckan i hela landet med flera dödsolyckor varje dag.

Man får hoppas att flygplatsen väl är öppen på måndag då vi anländer men jag känner en viss tvekan. Fast va fasiken. Det är ju sånt här som kallas backpacking.

måndag 24 mars 2008

Träffar

Jag trodde min fru skulle skriva i bloggen den här gången. Hon sa att det var något hon ville komma ut med, men minns inte vad. Tror i alla fall det hade något att göra med gubbträffen i torsdags. Inte så att hon vill sätta några restriktioner typ: Gubbar ska vara hemma senast klocka 10, för det behövs inte. Haket stängde då så vi hade inget annat val än att gå hem då. Klart vi kunde gått någon annanstans för fortsatt snackande men vi bestämde att träffas igen istället. Lika bra att ta det lite lungt så det finns grejer kvar att prata om sen också, liksom att vi gubbar får tillåtelse av våra fruar, att träffas igen. Vi är ju trots allt gubbar och om en gubbe kommer hemragglandes på småtimmarna, så är det inte helt osannolikt att dörren är låst med sjutillhållarlåset och med nyckeln kvar i på insidan.

Det gäller att hålla igång det här nu, för om ett tiotal år frammåt, kanske vi har en rollator att släpa på. blir genast mycket bökigare, även om man kanske håller balansen lättare (och således kan hinka i sig mera öl). Man har ju varit snorunge själv och jag vet precis vad jag hade gjort om det stod fyra rollatorer utanför en restaurang.
Jag hade luftat dom, precis som med grannens cyklar. Hur kul som helst. Eller kanske ännu roligare, men lite jobbigare: Skruvat bort hjulen!

Attans snorungar. Man får väl ta med rollatorn ända till bordet.

Just det, nu tror jag att jag på vad frugan skulle skriva. Det är säkert om en kärringträff, för hon har fått kontakt med en av kärringarna i klassen hon gick. Flickträff är nog bäst att säga annars blir min älskade ledsen.

söndag 23 mars 2008

En gubbe till

Jag har nu lyckats spåra upp vår gamla lärare. Först trodde jag han var död sen lång tid tillbaka då han var rätt gammal redan när han hade oss som elever men han står i alla fall skriven på en plats i södra Sverige.

Lite sugen är jag på att ringa upp honom men han kommer förmodligen inte att veta vem jag är. Jag hade heller ingen speciell kontakt med honom mer än när han körde ut mig ur klassrummet eller själv fick stanna kvar efter skolans slut, för att hålla reda på att jag satt kvar hela den kvarsittning jag hade fått.

Låter kanske lite konstigt men jag fick sitta kvar en hel del för att jag hade gjort något satyg. Vid ett tillfälle lämnade läraren mig ensam kvar i klassrummet och gick upp till lärarrummet. Dörren hade han låst efter sig så där satt jag ensam och ugglade.
När det gått en bra stund trodde jag att han glömt bort mig, så för att inte bli kvar hela natten, klättrade jag ut genom fönstret och knallade hem.
Jag hade smitit fick jag höra sen och sedan lämnades jag aldrig ensam vid kvarsittningarna.

Jo, nog borde han komma ihåg mig i alla fall men knappast som något positivt. Jag avvaktar nog med att ringa. Det får någon av de andra göra.

lördag 22 mars 2008

Gubbar

Träffade tre gamla klasskompisar igår. Närapå att det blev en till, men då han bara gick ett år i samma klass så bestämde jag mig för att träffa honom vid ett annat tillfälle. Vi har dessutom så mycket annat att prata om, än själva klassen som ju var det som förenade oss andra gubbar.
Trodde jag.
En av killarna träffade jag för någon månad sen och det är vi två som letat rätt på de andra. Det som varit svårast har varit att ta kontakt. Ingen av oss har ju träffats på 30-40 år och vi har heller inte haft adresser, telefon eller email till varandra förens nu i julas. Ytterligare ett par månader innan hade tre av oss sett varandra på en sida på internet. Problemet var att vi var alla tre för snåla för att betala något medlemskap, vilket ledde till att de mail vi skickade genom sidan inte gick att läsa.
Till sist så löste sig den här biten och nu hade vi alltså bokat upp att träffas på en restaurang i Stockholm.
Jag var först på plats, säkert minst 20 minuter före avtalad tid. Ville vara säker på att det var öppet och att vi fick ett eget bord.

Efter 10 minuter kommer en kille in och tittar sig omkring. Jag känner inte igen honom men både han och jag gör en hälsande gest. Möjligt att han kände igen mig och säkert underlättade det att vi bara satt 7-8 personer inne på restaurangen, varav jag den enda som satt ensam. Räknar man bort kärringarna och de med fel ålder så blev det nog bara jag kvar att välja på.
Vi kramar om varandra och när man hör rösten så låter den precis likadan som när vi gick i plugget. Det har jag aldrig tänkt på förrut, att rösten är sig lik medan utseendet har ändrats i mycket större grad.
Vi hinner bubbla en stund innan nästa kille kommer. Det är han jag träffade för en månad sen och som var den som tog tag i det hela så att den här träffen blev möjlig. Vi nöjde oss med handskakning men så hade vi ju träffats för inte så länge sedan. En kvart försenad kommer den sista killen och alla kände vi igen honom. Han var den som var sig mest lik.
Det blev mycket studerande av varandras utseende. Jo, visst fasen var vi rätt lika de gamla skolkorten ändå. Ju mer man tittade, ju mer kände man igen varandra. Framför allt så kände vi igen varandras röster. Märkligt.

Det blev en mäktig kväll och jag som är lite sentimental tyckte det var något magiskt över den.

Vi pratade om vad ödet hade gjort med oss under alla år, även om det naturligtvis är omöjligt att sammanfatta 30 år på 3 timmar.
Alla hade vi råkat ut för någon tråkighet som påverkat livet för oss, alla hade vi enkla eller i varje fall normala jobb, alla var vi gifta eller sambo, alla var i gott trim och alla var vi fast förankrade där vi bodde.
Det verkade bara ha varit jag som skaffat en stor båt, rest ut i världen, sagt upp mig från fasta jobb och rent allmänt lever på måfå.

Det här var trevligt och det finns massor kvar att prata om. Även om man ska tänka frammåt så är det kul att sittas och minnas tillbaka. det är så mycket man glömt bort men som dyker upp när någon nämner det.

Vi kommer att träffas igen!

fredag 21 mars 2008

Orosmoln

När man bara har någon vecka kvar innan resan tar sin början så händer det ibland att något orosmoment dyker upp. Ofta brukar det vara något plan som störtar, vid några tillfällen flera plan på en kort tid och värst är det när något plan ur samma bolag man ska åka med, brakar ner. Det kan gälla andra grejer också som på Filippinerna där de hade kidnappat ett gäng turister eller som i Guatemala där en orkan begravde en hel by.

Den här gången är orosmomentet Usama Bin Laden!
Han hotar straffa EU hårt för publiceringen av Mohammedkarikatyrerna och anklagar vissa arabledare för att ha stött Israels attak mot Gaza. Närmaste jihad-slagfält för att stödja Palestina är i Irak.
Känns inte speciellt uppmuntrande när man ska åka till de två länder som ligger mitt emellan Irak och Israel.

EU borde anhålla de tidningsutgivare som publicerat bilderna och skicka ner dem till Irak, så de själva får förklara sig. Som det är nu får andra ta smällen.
Att försvara det hela med yttrandefrihet visar bara hur tokigt det blivit. Friheten att yttra sig är faktiskt inte samma sak som friheten att kränka.
Man måste visa respekt inför varandra. Oavsett om man har annan religion eller annan åsikt.

torsdag 20 mars 2008

Reseplanering

Att planera en resa är nästan lika kul som att göra den.
Ok, det var en överdrift, men för att resan ska bli lyckad så är det viktigt att man planerar den bra redan innan man åker. Ibland redan innan man köper biljetten. Det gäller ju att undvika regnsäsonger, kallaste eller varmaste tiden, orkansäsong osv.

Har man väl klart för sig när det är lämpligt att åka så kommer nästa etapp i planerandet. Det gäller att hinna med det intressantaste, oftast på en begränsad tid och oftast med en begränsad plånbok.

Första problemet att lösa är hur man tar sig till eller från platser som ex. från flygplatsen till ett hotell, därifrån till nästa plats osv.
Man kan göra det lätt för sig och ta taxi vart man än åker men då fallerar det på den begränsade plånboken och sen missar man ju halva resan. Att få resa med lokalbefolkningen är det bästa som finns och alltså bra mycket roligare än att skumpa runt i en taxi eller turistbuss.

Oftast brukar vi hålla oss till enbart lokala färdmedel, men ibland gör den begränsade tiden att vi blir tvugna att ta någon form av ordnad transport och ibland är det enda chansen att komma till vissa sevärdheter, för det är ju delvis dem man åkt för att titta på.

Då man klarat av hur förflyttningarna ska gå till och även kalkylerat i vad de kommer att kosta så är det dags att kolla efter boendealternativ. Ibland kan boende påverka förflyttningarna då det saknas hotell, eller hotellen har fel prisklass, dit man tänkt åka. Vi gör ofta ett antagande, basserat på guideböcker eller internet, vad hotellen kommer att kosta på platserna vi ska till. Att de kanske kostar 20% mer eller mindre är innom felmarginalen.

Matkontot baserar vi på samma guideböcker eller internet och då oftast för hela regionen samtidigt.

Att tänka på när man går efter guideböcker är att priserna i den är från året innan den trycktes och stämmer alltså ytters sällan. Öka med minst 10% per år.

Vår resrutt är i alla fall tänkt att bli så här:
Damascus-Amman-Petra-Amman-Damascus-Palmyra-Deir ez Zur-Aleppo-Homs-Damascus.

Vi har inte bokat annat än flyget till Damascus så det är inte omöjligt att vi ändringar i planen. kanske rent av tar den åt andra hållet, dvs. börjar med Homs efter Damascus och således tar Jordanien efter Syrien istället. Sen kan ju någon av oss råka bli sjuk, har hänt några gånger, så att planerna måste ändras av den anledningen.

onsdag 19 mars 2008

Vin & Sprit

Enligt en dom ska Vin & Sprit få 40 miljoner i ersättning av Systembolaget för anklagelserna om mutor för ett tag sen.
Jag trodde att de båda var ungefär samma bolag, så det låter som man plockar från ena fickan och stoppar i den andra. Ska man betala ersättning till sig själv?
Detta kan ju gå an om man höll klaffen om det men nu kommer ju varenda sprit, vin eller öltillverkare som också blivit bojkottade pg.av mutor, passa på att krama ut miljoner för att inte säga miljarder av Systembolaget.
Inte konstigt att man i vissa länder säger: Die dumme Schweden.

Sprittilverkarna behöver i alla fall inte muta kriminalvårdens personal. De häller i sig på egen hand, så mycket att de tom. blir portade från flyget när de ska arrangera utvisningar.

Läste en undersökning där man fastställde att halva befolkningen inte svarar om de inte känner igen numret från den som ringer. Motiveringen är att man inte har tid, eller vill kasta bort den tid man har på ointressanta samtal.
En välkommen återgång till livet före mobilen. Man både ringer och tar emot samtal när man har tid.

tisdag 18 mars 2008

Assyrier

Ikväll var det en demonstration av förtrycket mot Assyrier i Irak, på mynttorget. Detta föranledde mig, som alltid trott att Assyrier bodde i Libanon, att gå fram till ett par av killarna och fråga var de egentligen härstammar ifrån.
Svaret blev att de är en kristen grupp från norra Irak, norra Syrien, södra Turkiet och Libanon.
Som läget är just nu så ökar förtrycket i Irak, i takt med att muslimska grupper vinner mark.

måndag 17 mars 2008

Tibet

En ny demonstration av budhistmunkar slås ner. Den här gången i Lhasa i Tibet. Sorgligt nog så kommer det sluta som i Burma. Ett försök till frihet slås ner av militär medan världen tittar på utan att reagera.

söndag 16 mars 2008

Melodifestivalen

Vinnare av melodifestivalen blev Perrelli men jag skulle helst ha sett Nordman som vinnare. Han var den enda som hade en låt i en helt annan dimision.
När det gäller programledare till Melodifestivalen så kommer årets tävling att gå till historien som den bästa någonsin och vems förtjänst är det?
Christian Luuk!
Otroligt bra.
Han sätter verkligen krydda på det hela, så även om man lider under låtarna så får man sig ett gott skratt mellan dem.

Filmsnutten från Belgrad var ju bara för bra. Hahahahahahahaaha.

På Akkurat i kväll: Dr Feelogood.
Någon som minns?
http://www.youtube.com/watch?v=gN9JoNRiWo0&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=zwQUX7R0Tk4
http://www.youtube.com/watch?v=Cl6ViImYG7k
http://www.youtube.com/watch?v=w5vJGPpAqKk

lördag 15 mars 2008

Melodifestivalen

Melodifestivalen har varit en sådan där grej som jag alltid har hatat. En massa falska léenden, töntig klädsel och dåliga låtar, är vad jag förknippar med den. Lik förbannat så kommer jag att sitta och titta på den ikväll.

Inte nog med det. Jag kommer som vanligt att sitta och svära, över vilken smörja som visas. Ord som: Hur fasiken kan den här och den där låten komma med. Det måste vara mygel.
Nu får man i alla fall ringa och rösta om man vill men resonemanget är exakt detsamma som när någon kommité valde ut vika som skulle komma till final (och även vinna den).
Förr var man säker på att juryn hade betalt under bordet från de producenter som kom fram, för ingen kunde väl ha så dålig smak.
Nu är man säker på att samma producenter skaffat sig aktier i det telefonbolag som alla luras att ringa till, gång på gång. Inte bara nu på finalen utan även på alla dessa deltävlingar som gjorts så regelvidrigt att man måste ringa två ggr per tävling. Å ändå går de flesta vidare........ Skummare än skumt.
Nu försöker man framstå som att svenska folket har så urkass smak eftersom det är de som ringer.
Jag tror, pg. av min fallenhet för konspiration, att samma producenter som förr mutade juryn, nu använder samma pengar, eller troligtvis mer, för att ringa på sina låtar istället.
Vi vanliga Svenskar har inte en chans.

Själv vägrar jag att rösta och kommer att sitta och sura i soffan, framför TV:n som vanligt. Likaså kommer jag efter varje låt säga till min fru: Vilket skräp. Skandal. Hon kommer att svara: Ja, skulle inte förvåna mig om elendet vinner.
När alla låtar spelats så har resonemanget gått över till: Hoppas den eller den vinner för de var i alla fall något sånär.

Men rösta tänker jag inte göra!

fredag 14 mars 2008

Marknadsanpassning

Marknadsanpassning, vad är det egentiligen?
Marknad får mig att tänka på Kivik, lotterier, hästförsäljare och allmänt skojeri. Är det till det vi ska anpassas?

Om man borser från Kivik, Virserum, Jockmock och andra kända marknadsplatser så kan man anta att även de företag som försöker pracka på oss en massa smörja vi inte behöver tillhör marknaden. Jag får dagligen telefonsamtal från någon rufflare som försöker få mig att byta elbolag, byta telefonoperatör, köpa böcker, prenummerera på tidningar, skänka pengar, köpa lotter osv.
Är det dem vi ska anpassa oss till?

Jag säger bara: Nix

Nej, jag tycker det är tvärt om. Marknaden ska anpassa sig till människorna.

onsdag 12 mars 2008

Järnet

Fattar inte varför man alltid fastnar när man tänkt ta en enda bärs. Kan det ha att göra med att Järnet är rätt trivsamt att sitta på? Eller har det att göra med att det dyker upp folk undan för undan som man bluddrar med? Eller är det för att batendern är så trevlig att man bluddrar med honom om det inte dyker in något folk? Oavsett orsak så så har det inte varit någon rolig dag idag. Har inte ens tagit av mig morgonrocken på hela dan.

måndag 10 mars 2008

5-stjärnigt

För första gången i mitt liv har jag bott på ett 5-stjärnigt hotell. I varje fall som jag bokat, väl medveten och på egen hand.
Var verkligen bekvämt och de tom bäddade upp sängen så man slapp dra bort överkastet när man skulle lägga sig men, det finns en annan hake med att bo så här. Även om man får rummet till ett vrakpris så kostar allt en hög med pengar, såvida det inte är några facaliteter som ingår i själva hyran: Typ gym och bassäng som man ändå inte använder.
En frukost gick ex på kring 150-200:- å då var det i stort sett bröd med marmelad och te.

Nej, jag tror jag föredrar gamla hedliga guesthouse.

fredag 7 mars 2008

Wizz air

Den vanliga genomgången av packningen (vi har en lista som vi kollar efter) visar att vi missat en så viktig detalj som väckarklocka. I övrigt kommer nog det mesta med, förutom en febertermometer som vi inte hittar.

torsdag 6 mars 2008

Visum igen?

Idag fick jag svar på mitt mail till Iranska ambassaden:
1. Visum tar fyra veckor att få.
2. Det visum man kan få på flygplatsen och som gäller i en vecka går troligen inte att få som dubbelentry.
3. Istället för att att skriva någon adress i Iran, på visumet kan man skriva "Visit Iran" eller "Besök som turist".

Nu spricker det hela på att tiden att få visat är för lång, så tyvärr blir det ingen resa dit för oss i vår.

Ska bli intressant att se hur Wizz air klarar av flygningen till Warszawa nu i helgen.

tisdag 4 mars 2008

Visum

Har försökt komma i kontakt med Irans ambassad i två veckor nu. De svarar inte på mail och i telefonen är det upptaget precis hela den telefontid de hänvisat att man ska ringa på.
Dessutom kan man bara göra visumsärenden på fredagar. Detta skulle väl gå bra om man fick sitt visum på någon dag men dessvärre har de jag talat med, inkl. Iran air berättat att detta kommer att ta mellan två och tre veckor, om alla papper är i ordning, vill säga. Tiden är just problemet för jag kan inte undvara passet förens två veckor innan jag ska åka och vågar inte chansa på att det hinner komma tillbaka i tid.

Synd, det hade varit intressant att göra ett besök i Iran och man får väl även skylla på dålig framförhållning från min sida.

Som allternativ funderar jag på att åka till Syrien istället. De svarade direkt när jag ringde upp deras ambassad och tar max en vecka på sig att ordna visum. Syrian Air går dessutom samma dag jag vill åka. Måndag, då min fru just arbetat sin helg.
En nackdel är att Israel just gjort en raid på västbanken med förödande resultat.

Tillägg klockan 19.00: Nu hotar EU med sanktioner till Iran. Sådant här skapar inget annat än fientlighet. Dessutom väldigt provoserande mot Irans nation och deras folk. Detta gör tyvärr att det är hälsosammast för en annan att att välja ett annat land för semestern. Jag hoppas att jag hörde fel.

Måste skaffa en tröja där det står: Jag anser att alla länder själva ska bestämma vad som gäller innanför deras egna gränser.

måndag 3 mars 2008

BERNIE MARSDEN





Bernie Marsden var en höjdare på Akkurat igårkväll (söndags). Melodiös Hårdrock med massor av Whitesnake´s låtar.

Själv lyssnade jag aldrig på White Snake när de var populära. Kom för sent, då man redan hade lämnat hårdrocken bakom sig.
Nu var det ju bara Bernie på gitarr som var från Whitesnake, men vilken gitarrist. Wow.
Resten av bandet var svenskar och inte vilka som helst. Stefan Berggren på sång hade den perfekta hårdrockssoundet. Organisten, som jag tror hette Joakim var också en höjdare som lyfte upp det hela till något Deep Purple liknande. Basisten och trummisen gjorde vad dom skulle med god marginal.
Kort sagt. En riktigt bra spelning!

söndag 2 mars 2008

Stampen igår


Det som gör bluesjammet på Stampen så speciellt, är det oväntade. Igår kom ett gäng yngre Japaner in . Inte bara utrustade med den sedvanliga utrustningen, typ: Videokameror och sånt, utan också med gitarrer och trumpinnar. Ett komplett Japanskt band!

Deras spelstil kan knappast kallas blues men de höjde de stämningen oedentlig med sin spelglädje. Om man bortser från "hallo Sweden" så sjöngs det på japanska, vilket bara gjorde det extra charmigt.

Tyvärr minns jag inte vad de hette, men lovade komma tillbaka nästa gång de besöker Sverige.
BERNIE MARSDEN lirar på Akkurat ikväll.

lördag 1 mars 2008

Älskling

Regnet öser ner när jag vinkar till min älskade fru som är på väg till jobbet. Hon vinkar glatt tillbaka med den hand hon inte håller paraplyt med. Vi hinner vinka till varandra fyra gånger innan hon försvinner i gränder ner mot Skeppsbron.
Hon är verkligen värd det 5-stjärniga hotellet som vi bokat i Warszawa till våran tre dagar långa semester om någon vecka.

Såg att Ryan Air säljer biljetter för endast 80:- och det utan några dolda avgifter. Skulle väl i så fall vara första gången som inget extra läggs på det utannonserade priset.
Det verkar skumt tycker jag. Är det så att när flygbolagen lägger på skatter så är det i själva verket så att skatterna hamnar i egen ficka eller är det så att de betalar för att få passagerare?
Om båtarna som går förbi Åland gör det, för att lura folk att köpa sprit och cigaretter skattefritt är i alla fall rimligt (men omoraliskt) men när man ändå måste hålla samma priser som redan finns i länderna man åker till, så hur får man in några pengar då?