lördag 14 juni 2008

Wirströms

När vi är på väg hem från min frus jobb så ser vi hur molnen hopar sig och inser då att det där med att se fotbollen i Kungsträdgården eller på Skeppsbron kommer att bli en blöt historia. Geniknölarna gnuggas och vi kommer fram till att det smartaste måste vara att gå till någon pub med TV-apparater. Vi tänkte till lite extra och kom underfund med att alla andra fotbollsfantaster, speciellt engelsmännenen som brukar hänga på Wirströms, kommer att vara i Kungsträdgården för att se matchen på storbildsskärm, så då blir det lagom med folk på Wirströms. Dessutom ser de inte det annalkandes regnvädret.

Vi anländer och får perfekta platser framför två bildskärmar och efter att ha armbågat oss fram till bardisken så sitter vi fullt utrustade till matchen. Lagom till start av matchen så kan vi se hur regnet börjar ösa ner utanför i gränden, vilket visar att vi gjorde rätt val att skippa utomhusscenerna.
En riktigt bra match fram till sista minutrana, som dessutom var på övertid. Då kom spiken i kistan. De hala spanjorerna hade just slinkit undan från en klar frispark och gör det sista målet. 1-2 till Spanien slutar matchen. Fy fasen. Här måste det dränkas sorger.

Snackar med en snubbe som brukar spela på jamet då Mats Qwarfordt kommer förbi och hälsar. Tydligen ska Bill Örström spela i källaren och Mats ska agera som gästartist. Bra musik med andra ord.
Det blev att man fastnade några timmar till och avnjöt blues när den är som bäst.

Några länkar, i brist på färska fotografier:
Bill Örstöm: http://www.billohrstrom.se/
Mats Qwarford: http://www.yonder.nu/
Från förr: http://www.progg.se/band.asp?ID=840

Inga kommentarer: