lördag 21 december 2013

Tidstjuvar

Finns det något mer irriterande än när man kommer hem och ser ett tappat samtal i mobilen. Antingen ringer man upp och konstaterar att det är en försäljare eller så sätter man sig framför datorn och kollar upp numret som visar sig gå till någon försäljare. Egentligen skulle man skicka en räkning för den tid det tagit pluss krävt ersättning för samtalet om man nu skulle ha ringt upp.

När jag är inne på det så vill jag även gnälla över andra saker som stjäl en tid och det är alla val som man tvingas göra nu för tiden.
Man ska välja elbolag, telefonabonemang, försäkring, pensionsplaceringar, vårdcentral, sjukhus, skola, taxibolag osv. Dessutom räcker det inte med det, utan när man väl valt bolag ska man välja typ av avtal beroende på hur mycket man tror sig använda grejerna och de man anlitar gör allt för att lura på en avtal man inte begriper. Det här är stöld av våran tid som vi skulle kunna använt till mycket roligare saker. Säkert har jag lagt ner en vecks semester till varmare breddgrader redan i år, på att fundera och kolla upp vad jag ska välja när det egentligen borde vara självklart.

Det var enklare förr.
Då bestod avgiften av vad man förbrukade. Inte av vilket bolag man använde.
Då gick man i den skola som var närmast, inte den längst bort.
Då gick man till den vårdcentral som var närmast. Inte den på andra sidan stan.
Då tog man den taxi som var närmast. Inte ringde en annan taxi som fick komma och hämta en.
osv. osv. osv.

Vart är vi på väg?
 

fredag 6 december 2013

Högt vattenstånd


I morse var vattenståndet ovanligt högt. 
Bilderna togs vi 10-tiden och 1-2 timmar innan hade det varit ännu högre. 
Dessvärre kunde jag inte ila iväg redan då, när när Robert ringde och berättade.
Att jag satt i morgonrocken, det regnade, jag var förkyld och att jag trodde vattnet skulle bibehålla den höga nivån, är egentligen att skylla på löständer men så var fallet.





söndag 17 november 2013

Sängen




 
 





  



lördag 16 november 2013

Mobilizera

Idag var jag förbi Mobolizera på Cityterminalen, där min fru blev påprackad en telefon för ett och ett halvt år sen. Den telefonen gav hon mig i present.
Det är så att mikrofonen är trasig. Tog ett bra tag innan jag fattade detta men då tillräckligt många klagade på att jag knappt hördes så insåg även jag det.
När jag påtalade detta till försäljaren så bad han om mitt nummer och ringde upp så han själv kunde konstatera samma sak. Han kollade även upp hur länge till som min fru måste betala för den. Hon hade ju blivit pålurad ett 24 månadersabonnemang där det ingick en telefon. i det här fallet en HTC.
Så långt bra service men sen......
Han sa även att garantin inte täckte mikrofonen.
-Va, vilka delar täcks då av garantin och vilka täcks inte?
-Du måste tappat den på golvet och då gäller inte garantin och det kommer kosta 900:- att laga den.
-Den där garantin då?
-Du kan ju alltid lämna in den men inga andra brukar få ersättning när mikrofonen är sönder och hur kan du tro att en telefon för 2000:- ska hålla?
I stället försvann han i rummet bakom och kom tillbaka med en annan telefon, en Samsung.
-Du kan få den här i stället om du tecknar abbonemang för 299:-
-Hur fasen kan du tro att jag köper en telefon till av er när min fru fortfarande håller på att betala på en HTC som är trasig och som hon blivit påprackad av er?

Slutsats:
Köp ingen mobil av Mobilizera eftersom de är mer intresserade av att pracka på folk dyra abonnemang än att se till att de mobil de redan sålt fungerar.
Köp heller ingen HTC då deras garanti inte gäller hela telefonen. Okänt om några delar av den ersätts överhuvudtaget.

torsdag 7 november 2013

Bishop Arms

Foto: En Nathalius IPA och en Ocean funky pale ale tillsammans med en kantarellsoppa på Bishops arms i gamla stan. Inte helt fel en onsdagskväll.



Det blev mersmak efter besöket på O´learys härom dagen så igår gick vi ner till Bishop Arms på Tyska brinken i Gamla stan. Här intogs en kantarellsoppa med en Ocean funky pale ale och en Nathalius IPA.
Allt väldigt gott och i en trivsam miljö utan TV-skärmar och skränig musik.
Fattar inte att vi missat det här för när Järnet stängde sökte vi med ljus och lykta över en ersättare. Bishops arms öppnade i augusti i Shoguns gamla lokaler. Det kommer bli fler besök här.

onsdag 6 november 2013

Tolv Stockholm

I går tog jag tillfället i akt och besökte Tolv Stockholm som är det nya stället under Tele 2 arena vid Globen.
Klockan var bara 14.30 när jag kom dit så det var ganska ödsligt. Skönt på sitt sätt för då kunde man gå runt i lugn och ro. Efter att ha gårr runt ett tag bestämde vi oss för att gå in på O´learys för lite mat och en öl.


O´learys är stort, väldigt stort, största i hela europa om jag inte minns fel. Det finns tom. bowlingbanor och minigolf på stället. Vi bestämde oss för att äta även om en vända med minigolfen såg lockande ut.
Trots sin storlek och för tillfället, få besökare (kanske 10 st.) så kändes det ändå inte störande tomt. Mycket tack vare den smakfulla inredningen. Vi tog ett säkert odds: Hamburgare med pommes vilken smakade som brukligt på O´leary: Inget att skriva hem om men helt ok.
Ölsortimentet denna dag sträckte sig till Carlsbeg hof och Falcon (eller om det var Åbro starköl). De andra kranarna kommer fyllas upp i morgon förklarade bartendern som efter mycket letande hittade en flaska Samuel Adams Boston ale.
Här kändes ändå som att jag trivdes bra och när ölsortimentet fyllts på och personalen trimmats upp så kommer det bli ännu bättre.
Nu gillar jag lugn och ro så det är inte säkert att det känns lika trivsamt om stället är fullt av skräniga supportrar från någon eller några av hejarklackarna men kanske det går att hitta en lugn hörna även då.


Som avslutning gick vi över till Prinz som har egen korvtillverkning och ett utmärkt ölsortiment. En kul grej är att de har något som heter ölbricka vilket är ett smakprov på fyra olika ölsorter.
Vår ena bricka (den översta på bilden) bestod av:
Bierra Poretti
Samuel Adams Boston ale
Hoergarden Witbier
Leffe Blonde
Vår andra bricka (den nedersta på bilden) bestod av:
Staropramen ofiltrerad
Fransiskaner weiss
Broklyn EIPA
Grimbergen Blond

Lokalen är dock i kyligaste laget, dessutom är sittplatserna obekväma vilket inte inbjuder till några längre vistelser. Möjligt att det skulle kännas trivsammare om vi inte varit ensamma där. Klockan var ju bara 15.30.


måndag 4 november 2013

Strejk på Waxholmsbolaget

Nu har man slösat bort åtskilliga miljoner på att först köra en djurgårdsfärja på rutten Slussen-Fotografiska-Skeppsholmen i ett halvår och sen lagt in fotografiska i den ordinarie rutten mellan Slussen och Djurgården. Båda varianterna har varit väldigt olönsamma med endast ett fåtal passagerare (som inte orkat gå de 1000 meter det är frågan om mellan Slussen och fotografiska). Det är inte oss som ska fram och tillbaka till jobbet som man har subventionerat utan ren nöjestrafik som inte alls skulle vara nödvändig.

Ytterligare miljoner har slösats bort på en upphandling av sjötrafiken i skärgården som saknat förankring bland de som använder denna trafik mellan bostad och arbete. Denna upphandling blev heller inte av utan våra skattepengar slösades åter igen bort.

För att försämra ekonomin ytterligare så halverade man priserna på båtarna under lågsäsongen, i tron att fler turister skulle åka ut i skärgården. Resultatet har blivit att färre köpt månadskort då det är billigare att betala enkelresor i stället. Det är faktiskt billigare att åka från Lidingö till stan med Waxholmsbolaget än med SL.
Detta borde i sin tur medföra att det blir fler resenärer på den sträckan men av vad jag kan se så har samma resenärer börjat betala kontant i stället för att köpa månadskort. Detta subventionerar i och för sig de resenärer som pendlar mellan jobb och bostad, men det var ju inte tanken när man införde det. Tanken var precis tvärt om: De som inte pendlar för sitt uppehälle skulle komma billigare undan. Dvs: Subventioneras.

Hade man verkligen velat få ut turisterna i skärgården så skulle man lagt samma pengar på att utöka båttrafiken i stället, även om en sänkning av priserna självklart är välkommet..

Hade vanligt folk slösat bort pengarna på det här viset så hade de fått sparken för länge sedan och dessutom blivit återbetalningsskyldiga.

Har börjat undra om den här strejken inte är framkallad bara för att kunna spara in en del av de miljoner som slösats bort.

fredag 25 oktober 2013

Varning för samtal från microsoft technical department

Idag fick jag ett samtal, där en man talade på engelska med indisk brytning. Han sa sig vara från microsoft technical department och att en server i Californien hade upptäckt att min dator har skadlig programvara. 
Antog att han menade något virus, trojan eller maleware. 
-Vad heter det viruset eller den filen? undrade jag och hade i tankarna att själv kolla min dator.
Fick aldrig något svar på den frågan utan istället skulle han åtgärda det hela genom att gå in i min dator från servern.
Skummare än skumt. 
Jag frågade vad han hette och fick till svar ett otydligt förnamn och Watson efternamn.
Varför skulle jag lita på att han kom från Microsoft?
Han sa ett telefonnummer som han menade att jag kunde ringa:  0014157999595.
Han bad mig sätta på datorn och sen skriva i en internetadress som skulle ta mig till deras sida.
Det här går jag inte på sa jag och han gav upp med orden: Då kopplar jag bort din dator.
Gör det då, sa jag och la på.
Efter att ha kollat lite på nätet såg jag att det här gänget lyckats att lura åtskilliga personer så om ni får ett samtal från dem så skäll ut dem.

torsdag 3 oktober 2013

Sommaren är över



Bara för att jag la in en bild på båten när den nyss kommit i sjön, den 30 april i våras, så lägger jag in denna bild. Just idag togs båten upp, med hjälp av Lennarts fyrhjuling, Claes och Lennarts armstyrka, Britts bockhantering och min envishet.
Nu ligger den på ett par bockar, efter att under fem månader ha legat still vid en brygga, med undantag för en tur runt ön, för en knapp månad sen. Det hade tom. blivit spindelnät mellan bryggan och båten. 

Gastron genomförd

Eftersom jag jobbade så ringde min fru till samma ställe som jag försökt komma fram till, dagarna innan. Hon lyckades komma fram och jag fick en tid redan på måndag.
Imponerande. Vi ringde på fredagen och fick tid på måndag.
Snyggt jobbat av Karolinska Gastro på Huddinge.

torsdag 26 september 2013

Huddinge sjukhus

Nu har jag försökt att boka tid på Gastro Karolinska vid Huddinge i två dagar utan att ens ha lyckats komma fram.
Man har telefontid mellan 9.00 och 11.00, enl. växeln (på hemsidan hittar jag inga upplysningar alls) så jag började igår med att ringa 10.00. Återkom i morgon blev det automatiska svaret.
Ok, jag började dagen efter med att ringa 9.00 prick och fick då samma svar.
Vid nästa försök så sa en telefonsvarare att att samtalet inte kunde kopplas fram.
Efter ytterligare ett försök kl 9.10 så blev svaret: Telefonkön är full, återkom nästa dag.

Det här osar skumt!


onsdag 25 september 2013

Extra öppet på Grönan


In Flames kommer att göra en extra konsert på Gröna lund fredagen den 27 september så än är säsongen inte slut.
Dessutom kommer Grönan att ha extraöppet på söndag den 29 september och då kommer man kunna köpa entré och åkband för 130:-

söndag 16 juni 2013

Rådjur i gamla stan



Den 3:e juni så upptäckte jag ett rådjur utanför porten, när jag skulle iväg till jobbet.
Polis och viltvårdare var redan på väg och ur det gick i slutändan har jag ingen aning om.


Bara för att kunna visa en riktigt uppdaterad bild så kommer denna från Ramsö.
Hagel för en halvtimme sen.

måndag 13 maj 2013

Boj och soppa

22 april kom den i sjön


6 maj sätts bojen på plats.


13 maj lyckas jag få igång motorn för första gången på ett år och 10 månader.
I morgon måste jag åka in till Vaxholm och köpa soppa. De två dl. som fanns gick åt till alla startförsök.


tisdag 30 april 2013

i kom han


I år skulle den bara i och den 22 april  skedde det.
Får räcka med en sommar på land och med facit i hand (regn, regn och regn) så är jag glad att den aldrig kom i då.  


torsdag 25 april 2013

tele2

Nu har jag sagt upp mitt tredje abonnemang med tele2. På frågan varför jag sa upp det blev ju svaret detsamma som när jag sa upp de två andra abonnemangen: Det är för dyrt.
Jag hade fyra abonnemang med dem och när de höjde den fasta avgiften på ett av dem blev jag förbannad. Inte ens att man hade fyra st. abonnemang hade någon betydelse. Inte ett nickel erbjöd man i rabatt utan, som sagt, man hade bestämt sig för att höja.
Det hela blev en väckarklocka och nu har jag minskat mina kostnader radikalt.
Konstigt är det i alla fall när man lägger ner massor på reklam men inte ett öre på att behålla de kunder man har.
De flesta andra företag inser att det är mycket dyrare att leta nya kunder än att hålla kvar de man redan har.
 

Försvaret

Det osar skumt

Försvaret har inte reagerat när ryska bombplan snokat kring Sveriges gränser. Man har inte ens lyckats få de egna planen i luften, fast de skulle vara i beredskap.
Skandal kan man tycka och säkert har det hänt åtskilliga gånger.

Att det tas upp just nu måste vara att man vill lura på Svenskarna att gå med i NATO.


tisdag 16 april 2013

Pensionsförslaget igen

Jag blir så förbannad när jag hör hur Ingemar Eriksson redovisar sin pensionsutredning.
Det är en spark i ansiktet på mig, min fru och alla andra som slitit med kroppsarbete hela sitt liv och nu äntligen börjar närma sig målsnöret.
Kan inte tänka mig att Ingemar själv kommer att drabbas av den höjda pensionsåldern, ej heller de andra i regeringen som har helt andra avtal än vanligt folk. Dessutom har de bättre betalt och pysslar med sådant som vi andra, endast kan göra om vi är ekonomiskt oberoende. Dvs pensionerade.

För att inte helt skämmas så skulle de i alla fall ha funnits med i förslaget, att de som förespråkar förlängd pensionsålder, bytte jobb med de som vill ha kvar den nuvarande eller lägre pensionsålder.

måndag 15 april 2013

Nya pensionsförslaget

Ett nytt pensionsförslag har kommit med höjd pensionsålder och det föreslås att starta år 2015.
Som argument nämns att folk lever längre.
Förlorare blir än en gång, de som är födda 1954. De som blev blåsta på hela sin inarbetade ATP när nuvarande pensionssystem klubbades igenom.
Förlorare är också alla andra som är födda efter 1954.

Bara för att dagens pensionärer lever längre än "väntat" behöver det inte betyda att framtidens befolkning lever längre. Det är ju kristider och finansministern nämnde likheter med vad som hände på 1930-talet, samtidigt som det sparas in på sjukvård och åldringsvård.
Låter som en tillbakagång är att vänta med lägre levnadsålder som följd. Inte högre.

Med 8% arbetslöshet så underlättar man, med hjälp av dina och mina skattepengar, för pensionärer att jobba, istället för att jobben hamnar hos de som verkligen behöver dem. Det är tom. billigare att anställa en pensionär än en som inte är det.

Med risk att få skit kastat på mig så tycker jag att man hellre än att höja pensionsåldern, sänker pensionen för alla som blir över en viss ålder. Bara för att ta en siffra så säg: 90 år.


onsdag 20 mars 2013

Hotell å lite till



Bungalowen på Zomai på Holbox


Tvättstället i bungalowen


Utsikten från balkongen på Imperial Las Perlas i Cancun


Posada del Mar, vårt hotell på Isla Mujeres. Samma som vi bodde i 2005 när orkanen Wilma hade blåst in i Mexiko.


Utsikten från solstolen på Posada del Mar


Park View i Havana. Vi hade turen att få ett rum med balkong, längst till höger på första våningen

 

Utsikt från restaurangen.






lördag 16 mars 2013

torsdag 14 mars 2013