onsdag 6 november 2013

Tolv Stockholm

I går tog jag tillfället i akt och besökte Tolv Stockholm som är det nya stället under Tele 2 arena vid Globen.
Klockan var bara 14.30 när jag kom dit så det var ganska ödsligt. Skönt på sitt sätt för då kunde man gå runt i lugn och ro. Efter att ha gårr runt ett tag bestämde vi oss för att gå in på O´learys för lite mat och en öl.


O´learys är stort, väldigt stort, största i hela europa om jag inte minns fel. Det finns tom. bowlingbanor och minigolf på stället. Vi bestämde oss för att äta även om en vända med minigolfen såg lockande ut.
Trots sin storlek och för tillfället, få besökare (kanske 10 st.) så kändes det ändå inte störande tomt. Mycket tack vare den smakfulla inredningen. Vi tog ett säkert odds: Hamburgare med pommes vilken smakade som brukligt på O´leary: Inget att skriva hem om men helt ok.
Ölsortimentet denna dag sträckte sig till Carlsbeg hof och Falcon (eller om det var Åbro starköl). De andra kranarna kommer fyllas upp i morgon förklarade bartendern som efter mycket letande hittade en flaska Samuel Adams Boston ale.
Här kändes ändå som att jag trivdes bra och när ölsortimentet fyllts på och personalen trimmats upp så kommer det bli ännu bättre.
Nu gillar jag lugn och ro så det är inte säkert att det känns lika trivsamt om stället är fullt av skräniga supportrar från någon eller några av hejarklackarna men kanske det går att hitta en lugn hörna även då.


Som avslutning gick vi över till Prinz som har egen korvtillverkning och ett utmärkt ölsortiment. En kul grej är att de har något som heter ölbricka vilket är ett smakprov på fyra olika ölsorter.
Vår ena bricka (den översta på bilden) bestod av:
Bierra Poretti
Samuel Adams Boston ale
Hoergarden Witbier
Leffe Blonde
Vår andra bricka (den nedersta på bilden) bestod av:
Staropramen ofiltrerad
Fransiskaner weiss
Broklyn EIPA
Grimbergen Blond

Lokalen är dock i kyligaste laget, dessutom är sittplatserna obekväma vilket inte inbjuder till några längre vistelser. Möjligt att det skulle kännas trivsammare om vi inte varit ensamma där. Klockan var ju bara 15.30.


Inga kommentarer: