lördag 21 december 2013

Tidstjuvar

Finns det något mer irriterande än när man kommer hem och ser ett tappat samtal i mobilen. Antingen ringer man upp och konstaterar att det är en försäljare eller så sätter man sig framför datorn och kollar upp numret som visar sig gå till någon försäljare. Egentligen skulle man skicka en räkning för den tid det tagit pluss krävt ersättning för samtalet om man nu skulle ha ringt upp.

När jag är inne på det så vill jag även gnälla över andra saker som stjäl en tid och det är alla val som man tvingas göra nu för tiden.
Man ska välja elbolag, telefonabonemang, försäkring, pensionsplaceringar, vårdcentral, sjukhus, skola, taxibolag osv. Dessutom räcker det inte med det, utan när man väl valt bolag ska man välja typ av avtal beroende på hur mycket man tror sig använda grejerna och de man anlitar gör allt för att lura på en avtal man inte begriper. Det här är stöld av våran tid som vi skulle kunna använt till mycket roligare saker. Säkert har jag lagt ner en vecks semester till varmare breddgrader redan i år, på att fundera och kolla upp vad jag ska välja när det egentligen borde vara självklart.

Det var enklare förr.
Då bestod avgiften av vad man förbrukade. Inte av vilket bolag man använde.
Då gick man i den skola som var närmast, inte den längst bort.
Då gick man till den vårdcentral som var närmast. Inte den på andra sidan stan.
Då tog man den taxi som var närmast. Inte ringde en annan taxi som fick komma och hämta en.
osv. osv. osv.

Vart är vi på väg?
 

Inga kommentarer: