fredag 21 januari 2011

Dubai

De sista bilderna från resan är från Dubai, dit vi åkte med buss från Muscat. Skulle ta 5 timmar men tog 7. Hade säkert fungerat med 5 timmar om inte 20 personer skulle in i immigrationskontoren samtidigt och få sina utresestämplar och inresestämplar samt visum.
Det blev Oman air tillbaka till Muscat. Tog bara 45 minuter.

Dubai

Det här är också Dubai.

Burj Khalifa, världens högsta hus.

Det som mest karaktiserar Dubai är de stora inomhuscentrumen. Gigantiska ställen som jag inte kan förstå hur de kan löna sig.

Mitt i Dubai mall, som ligger i anslutning till Burj Khalifa, finns det största akvariumet vi någonsin sett. Det finns även en ishockeyrink.

Vi har inte åkt hem ännu utan det här är en bild från ett annat varuhus, Mall of the Emirate.

Hur kan man ens kan komma på att bygga en skidbacke, utrustad med skidlift och snöslott, i ett ökenland? Kul att kunna ta en fika och titta ut, eller är det in, på spektaklet.

Tunnelbanestationerna är verkligen elegant byggda och här är det ordning. Det finns en "handy guide" där man bla. a. kan läsa: Böter på 1000:- för den som förstör något, 600:- för den som sover, 400 för nedskräpning, m.m.

Burj Al Arab

Atlantis the Palm hotell är uppfört längst ut på den konstgjorda, ön the Palm islands. Eftersom kortet är så taskigt så kolla in http://www.atlantisthepalm.com/default.aspx istället.

Akvariet vid Atlantis påminner en hel del om det "riktiga" Atlantis.

Ibland måste sådana här ställen rengöras.

Inga kommentarer: