måndag 3 december 2007

Blues


Dagens tips:
Brian Kramer & Couch Lizards på Stampen ikväll!

Den lilla brandgula traktorn med gatusopsvagnen efter glider förbi på Österlånggatan, så sent som 10.54. Utvecklingen har tydligen gått frammåt. Det var inte lika tyst när samma ekipage började sin karriär här i gamla stan:

Vid 6-blecket hoppade man upp ur sängen och kastade sig i skydd under densamma. Helt säker på att det var ett flyganfall!
Då huset trots allt stod kvar efter några minuter vågade man sig fram till fönstret, utan att se någonting men fortfarande hördes dånet.

Nästa morgon vaknade man lika chockartat och ännu tröttare. Nu skulle i alla fall vandalen som saboterade morgonfriden avslöjas.
Med risk för att ramla ut genom fönstret i morgonyrseln, så tas han på bar gärning: Den lilla oranga traktorn med sopvagn efter sig.
Ja, ja, det är väl bra att de gör rent och snyggt tänker man, men kunde de inte satt hjul på fanskapet? De verkar ha lyssnat på mina svordommar, även om det tog lång tid, eller också har gatukontoret klagat på att gatstenen blivit utnött.
Apropå oväsen, så när jag tänker efter, har jag inte hört, den andra morgonterrorn på ett tag: Glastömningen från Magnus Ladulås.

Hinner precis skriva det här innan det sätter igång. Borrandet från reparationerna av taket till toaletterna under benickebrinken............. men det blir bättre sen. Mindre sura turister och andra flanörer.

Inga kommentarer: