fredag 28 december 2007

Tillbaka igen

Fullproppad med julmat, så att jag knapt når fram till tangentbordet, är jag tillbaka i etern igen, om nu någon skulle varit inne och retat sig på den taskiga uppdateringen.

Det är snart nyårsafton vilket även betyder att alla resturanger endast har svindyra nyårsmenuer att välja på.

torsdag 20 december 2007

Politik

Jag har försökt hålla mig från politiken men nu har det gått för långt. Det har blivit sjukligt och skulle någon regering hållit på på det här viset någon ananstans i världen så hade befolkningen protesterat och åkt in och tippat ut sina skittunnor vid riksdagen.

Fastighetsskatten avskaffad = De med högt taxerade villor i attraktiva områden och sommarstugor med sjötomt och egen brygga tjänar miljoner.

Förmögenhetsskatten avskaffad = De som har slipper dela med sig till de som inte har.

Idag läser jag i tidningen att, de som är sjukskrivna ska få ta ledigt för att söka jobb!!!!!!!!

Ett lustigt konstaterande är att "sjuk" inte är sjuk längre utan det heter att man är arbetsoförmögen". Kanske är det ett sätt att hjälpa läkenvetenskapen att få folk friska. Ska man byta namn på sjukhusen och kalla dem arbetsoförmögenhusen?
Det hela handlar om att dra in sjukpenningen (spara pengar på bekostnad av de svaga)

En annan rubrik i SVD: Mer pengar till Kungen.

Jag mår illa.........

onsdag 19 december 2007

Kall fakta

Kyrkogårdarna är fulla av oumbärliga!

måndag 17 december 2007

Lat dag

Eftersom jag nu är ännu risigare än igår så passar det bra att vara inne. Faktiskt så klev jag inte upp förens halv 11 då jag väcktes.
Väckt av min underbara fru, som redan vid 6-tiden såg till att jag vaknade till för en underbar stund.

Chtister Magnusson trio på Stampen får klara sig utan mig i publiken liksom lucka nr 17 på Gamla Stans julkalender. Trots att den ska öppnas här på Baggensgatan nr 22, parken på baksidan av själagården.

söndag 16 december 2007

Förkyld

Har gått och varit halvkrasslig ett par dagar och både igår och idag tog jag tempen på morgonen. Ingen feber någon av gångerna men idag har jag otroligt ont i halsen. Nästan så jag tänkte ligga kvar i sängen.
Kallare än vanligt är det dessutom.
Vädret är ju som gjort för att åka skridskor idag och det ska bli intressant att se hur många som pysslar med det nöjet idag.

fredag 14 december 2007

Klimatdiskusionerna

Vilket fiasko det verkar bli av klimatdiskusionerna på Bali. USA vill inte ha några siffror på hur mycket det ska minskas på utsläppen så istället ligger ett förslag som i stort sett betyder att man ska minska att öka utsläppen.
För att det inte ska bli så mycket snack så vill man hålla det hela hemligt.

Undrar hur mycket skit som kom ut i luften när alla "experter" tog sig med flyg till Bali?

torsdag 13 december 2007

Maginfluensa

Maginfluensa har gjort att avståndet till muggen har varit viktigare än något annat. Detta gjorde att vi tyvärr missade en trevlig middag.
Det har också medfört att den här sidan inte blivit uppdaterad. Inte pg av metrana till muggen utan för att huvudet inte hängt med.

onsdag 12 december 2007

sol

Gamla stans julkalender öppnar en lucka vid Själagårdsgatan 19 (Brända tomten).

På Stampen spelar Ulf Sandström New Orleans jazz klockan 17-20 och vid 21 tar Pygmé jazzband över.

Solen skiner när jag sent om sido vaknar upp och lite om gårdagen:

Tågresan till Tierp var trevlig och jag kom i glatt samspråk med de två personerna på andra sidan bordet. Alla var vi övertygade om att det måste satsas mer på tåg för att skydda miljön. Väl framme blev jag uppmött och guidad till ett vackert inrett hus, där ägaren lagt ner stor omsorg. Till våren lär han få lägga ner en hel del srbete i trädgården, vilket han såg positivt på (till skillnad mot vad en annan skulle ha gjort).

Väl hemma var den nya TV´n påsatt och bilden kunde tom. jag se utan brillor men den är lite i åbäkigaste laget trots att den är platt. Kartongen den kom i skulle vi spara sa leverantören. Frågan är bara vart?

tisdag 11 december 2007

Tierp

Gamla stans adventskalender öppnar lucka nr. 11 vid Tyska kyrkans gård klockan 18.00

Wirströms har sitt vanliga tisdagsjam och på Stampen lirar Jump 4 Joy.

Idag åker jag till Tierp med halv 12 tåget.

måndag 10 december 2007

Ny Tv


Sent uppvaknande har gjort att jag inte skrivit något förens nu.


Hur som helst så öppnar Gamla stans julkalender sin lucka på börshuset trappa vid Stortorget.


Å som musiktips kan nämnas Side Kick blues band på Stampen. Anna Nygren värmer upp redan klockan 19.00 så det är upplagt för en bra musikkväll.

Idag var vi nere å köpte en ny TV.
Blev lite väl segt utan ordentlig burk, tyckte min fru så då fanns det inget annat att välja på (förutom skiljsmässa då......).

söndag 9 december 2007

Utsövd


Gamla stans julkalender öppnar lucka nr. 9 på Köpmantorget 1.

På Akkurat spelar Lost Pajazzos.

Dagens visa ord: Hur man än vänder sig så har man arslet bak.

Jag la mig redan klockan 22.00 igår så idag har jag vaknat relativt utsövd, för en gångs skull.
En trist grej på söndagar är att så många restauranger och pubar är stängda. Å är de öppna så är det bara Akkurat som nappat på det här med livemusik, gratis. Nu är ölen långt ifrån gratis men sortimentet är nog bäst i stan.
Men vad är acceptabelt att pröjsa för en öl?
Max 1:- cl tycker jag själv.

Å så anledningen till att jag kom på det där om att om att man hela tiden gör fel (har arslet bak).
Jag har jobbat med ett dåligt betalt säsongsjobb i flera år. Mycket på grund av att jag och min fru ska kunna resa så mycket som möjligt, då det är hennes stora intresse men också för att jag tycker det varit kul. Det hela har inneburit att jag hamnat i osämja med mina föräldrar. Varje sommar har det tjatats om att jag inte varit ute på landet å hjälpt till mrd trädgård och hus. Jag har ju jobbat den tiden på året.........
Nu är min fru irriterad för att samma jobb inte har gett mig arbetstid som passar henne. Dvs. slutar i tid för båten till hennes dotter.
Detta struntar hon nu i och kräver att jag ska äventyra min framtid å sluta jobba. Att hinna med den här båten anses viktigare, trots att det går en senare på kvällen.

lördag 8 december 2007

8 dagar kvar

Gamla stans julkalender öppnar lucka nummer 8 vid Sven vintappares torg.

T Stone spelar på Wirströms

Det är den 8 december, 8 dagar kvar av Gröna Lunds julmarknad.

fredag 7 december 2007

Fredag

Gamla stans julkalender öppnar lucka nr. 7 klockan 18.00 i Tessinska Palatset på Slottsbacken.
Får hoppas att regnet upphör tills dess. Det är ju inte allt för uppmuntrande.

Brother blues spelar på Wirströms.

Gamla stansällskapets julkaffe i Grillska huset bjöd på underhållning bl.a. flera sånger av Mäster Olofskören och flera visor av Peter Frisk. Att det fanns tillgång till kaffe, glögg och lotter behöver väl inte tilläggas.

Nu först gick det upp ett ljus. Avdelningen slås ihop med en annan, en tidigare teamchef flyttar över till en annan tjänst och min kompetens duger inte längre.........

Å snart blir fullvärdig medlem i gruppen: Vi som anses ha jobbat för länge.

torsdag 6 december 2007

ICA

Det var med en viss känsla som man gick ner till konsum å handlade idag. Visserligen var det ju ICA som var på tapeten igår med sin skojerimärkning av köttfärsen men, de kan ju knappast vara ensamna.
Nu köpte jag bara mjölk och den är det svårare att mygla med datummärkningen på men man kan nog utgå ifrån att det här inte bara gäller kött och inte bara ICA.
Vad man definitivt ska undvika är paketerad köttfärs, färdiggrillat och marinerat kött.

När jag tänker på alla "dagens rätt" man vräkt i sig och alla andra kött eller fiskrätter på mer eller mindre tveksamma restauranger så får man rysningar. Föresten kanske det är ännu värre på lyxkrogarna. En krog som tar 500:- för en köttbit borde väl vara ännu mer angelägen att plocka upp den från golvet än en som bara tar 70:-.

Tror jag ska bli vegetarian, men säkert händer samma sak även med frukt.



Lucka 6 i Gamla stans julkalender öppnas vid Storkyrkan, vid Trångsund.

Gamla stansällskapet har sitt årliga julkaffe i Grillska huset klockan 18.30. Gratis för medlemmar och 125:- för andra. Föranmälan krävs!

I övrigt inget speciellt ännu, förutom att jag bokat upp att hälsa på min gamla vän Björn, i nästa vecka.

Jo, föresten. Den där lungröntgenen visade inga fel, konstigt nog med tanke på vad de varit utsatta för.

onsdag 5 december 2007

Lussekatter

Musik:
Jazzälskare kan avnjuta Spicy Advice på Stampen klockan 21.00.

Å så var det den där julkalendern:
En lucka i Gamla stans julkalender öppnas på Skomakargatan 30 (Nicolaigården) kl. 18.00.

Medlarnas bud godkändes av båda parter i konflikten mellan facket och arbetsgivarna så det blir ingen strejk på Gröna Lund. Julmarknaden rullar på som vanligt.
Det nya avtalet börjar inte gälla förens 1 oktober i år, så någon extra julpeng är inte att förväntas för de som jobbade i sommras.

Igår köpte jag två lussekatter i stadsmissionens bageri vid Grillska huset. När jag skulle betala trodde jag först att jag hört fel: 36:-
På konsum vid Järntorget kostar de 5:- styck Möjligt att de kanske smakade lite bättre men vet i fasen om det var över 3 ggr så mycket bättre. För att inte skämma ut mig, mer än jag gör genom att skriva det här, så betalar jag och går därifrån. Fast å andra sidan: Man hostar ju upp en dryg 50-lapp för en bärs utan att blinka och det är ännu mer tveksamt om lite vatten blandat med malt, humle, jäst och kolsyra är valuta för surt förvärvade pengar…….

Var nyss nere på konsum som egentilgen heter COOP nära och konstaterade att det pris jag nyss angav för lussekatterna höjts till 5.90

tisdag 4 december 2007

Bud från medlarna

Medlarna har lämnat ett bud till facket och arbetsgivarna inom nöjespark-branchen. De har fram till klockan 13.00 i morgon (onsdag) på sig för att lämna ett svar.
Kanske julmarknaden på Grönan kan fortgå.

lungröntgen

Den där hostan jag gått och dragit med i snart två månader måste undersökas. Därför ska jag göra en lungröntgen idag. Befarar det värsta men hoppas på det bästa!
Nu är den gjord så det återstår bara att vänta på beskedet.

Dagens tips:
Jam på Wirströms
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ett tips jag glömde var lucköppningen på Gamla stans adventskalender. Blev varse när jag gick förbi den aldeles nyss, på Baggensgatan 23.
04.50 sker glastömningen hos Magnus Ladulås. Det var så att man vant sig vid den och därför inte vaknade längre.........................
Min fru var vaken så därför vet jag tiden.

När det gäller förhandlingarna om mellan Almega och HRF så vet jag inget mer än att de började klockan 18.00 på måndagen. Skulle förvåna mig om det blev någon överenskommelse då parterna står så långt ifrån varandra.
Ett citat från Dagens Industri: Carl Erik Settberg på Almega håller med om att nivån på minimilönerna är låg, men säger till TT att ungdomarna troligtvis inte har eget försörjningsansvar...............
Tror han att det bara är skolungdom som jobbar under nöjesavtalet?

måndag 3 december 2007

Blues


Dagens tips:
Brian Kramer & Couch Lizards på Stampen ikväll!

Den lilla brandgula traktorn med gatusopsvagnen efter glider förbi på Österlånggatan, så sent som 10.54. Utvecklingen har tydligen gått frammåt. Det var inte lika tyst när samma ekipage började sin karriär här i gamla stan:

Vid 6-blecket hoppade man upp ur sängen och kastade sig i skydd under densamma. Helt säker på att det var ett flyganfall!
Då huset trots allt stod kvar efter några minuter vågade man sig fram till fönstret, utan att se någonting men fortfarande hördes dånet.

Nästa morgon vaknade man lika chockartat och ännu tröttare. Nu skulle i alla fall vandalen som saboterade morgonfriden avslöjas.
Med risk för att ramla ut genom fönstret i morgonyrseln, så tas han på bar gärning: Den lilla oranga traktorn med sopvagn efter sig.
Ja, ja, det är väl bra att de gör rent och snyggt tänker man, men kunde de inte satt hjul på fanskapet? De verkar ha lyssnat på mina svordommar, även om det tog lång tid, eller också har gatukontoret klagat på att gatstenen blivit utnött.
Apropå oväsen, så när jag tänker efter, har jag inte hört, den andra morgonterrorn på ett tag: Glastömningen från Magnus Ladulås.

Hinner precis skriva det här innan det sätter igång. Borrandet från reparationerna av taket till toaletterna under benickebrinken............. men det blir bättre sen. Mindre sura turister och andra flanörer.

söndag 2 december 2007

Varsel

Strejkvarsel är lagt mot grönan, mitt i julmarknaden.
Den 7 december bryter den ut, om ingen överenskommelse skett innan dess.
Ca: 4000 personer i 25 olika företag arbetar nu under det avtal som nu strids om.

Söndag

Termometern visar 5,7 grader klockan halv nio på morgonen. Vädret ser bra ut och det är som uppgjort för en morgonpromenad. Även om gatorna ser tomma ut från fönstret så lär jag väl möta en och annan hundägare som är ute på sin morgontur.

Vad skönt det är utan TV, eller med en som är så liten att det inte är någon ide att se annat än det allra nödvändigaste. Man får tid att göra en massa grejer som blivit liggandes år efter år.....

Dagens tips är Stevie Klasson's Fat Chance på Akkurat ikväl (2 december).

I morgon (måndag den 3 december) kan man avnjuta lite lugnare och ej så högljudd blues på Stampen: Brian Kramer & Couch Lizzards spelar vid 21-tiden.

lördag 1 december 2007

Regn

Ett väldigt oväsen på Österlånggatan höll mig vaken till ett-tiden på natten. Det var flera gäng med fulla ungdommor som gapade och skrek, utan att bry sig om att det finns folk som försöker sova.

Klockan kvart över fyra på eftermiddagen kom regnet.
Lusten att gå ner till Järnet minskade betydligt. Tror att det blir en kopp kaffe istället, hemma i värmen. Brrrr. Å lite glögg.
Å så slipper jag gå förbi och reta mig på den där skitiga presenningen.

Bättre att vänta på morgondagen och dra upp till Akkurat där Stevie Klasson's Fat Chance spelar.
Alltså för de som gillar bluesrock: boka in Akkurat klockan 21.00 på söndag.

Tobbe

Klockan är 15.20 på lördagen och vi har haft tur med vädret så här långt. Tobbe trollkarl fick uppträda för andra gången idag utan en "sur" publik.

Undrar om man ska gå ner till Järnet en sväng i kväll?