söndag 17 november 2013

Sängen




 
 





  



lördag 16 november 2013

Mobilizera

Idag var jag förbi Mobolizera på Cityterminalen, där min fru blev påprackad en telefon för ett och ett halvt år sen. Den telefonen gav hon mig i present.
Det är så att mikrofonen är trasig. Tog ett bra tag innan jag fattade detta men då tillräckligt många klagade på att jag knappt hördes så insåg även jag det.
När jag påtalade detta till försäljaren så bad han om mitt nummer och ringde upp så han själv kunde konstatera samma sak. Han kollade även upp hur länge till som min fru måste betala för den. Hon hade ju blivit pålurad ett 24 månadersabonnemang där det ingick en telefon. i det här fallet en HTC.
Så långt bra service men sen......
Han sa även att garantin inte täckte mikrofonen.
-Va, vilka delar täcks då av garantin och vilka täcks inte?
-Du måste tappat den på golvet och då gäller inte garantin och det kommer kosta 900:- att laga den.
-Den där garantin då?
-Du kan ju alltid lämna in den men inga andra brukar få ersättning när mikrofonen är sönder och hur kan du tro att en telefon för 2000:- ska hålla?
I stället försvann han i rummet bakom och kom tillbaka med en annan telefon, en Samsung.
-Du kan få den här i stället om du tecknar abbonemang för 299:-
-Hur fasen kan du tro att jag köper en telefon till av er när min fru fortfarande håller på att betala på en HTC som är trasig och som hon blivit påprackad av er?

Slutsats:
Köp ingen mobil av Mobilizera eftersom de är mer intresserade av att pracka på folk dyra abonnemang än att se till att de mobil de redan sålt fungerar.
Köp heller ingen HTC då deras garanti inte gäller hela telefonen. Okänt om några delar av den ersätts överhuvudtaget.

torsdag 7 november 2013

Bishop Arms

Foto: En Nathalius IPA och en Ocean funky pale ale tillsammans med en kantarellsoppa på Bishops arms i gamla stan. Inte helt fel en onsdagskväll.



Det blev mersmak efter besöket på O´learys härom dagen så igår gick vi ner till Bishop Arms på Tyska brinken i Gamla stan. Här intogs en kantarellsoppa med en Ocean funky pale ale och en Nathalius IPA.
Allt väldigt gott och i en trivsam miljö utan TV-skärmar och skränig musik.
Fattar inte att vi missat det här för när Järnet stängde sökte vi med ljus och lykta över en ersättare. Bishops arms öppnade i augusti i Shoguns gamla lokaler. Det kommer bli fler besök här.

onsdag 6 november 2013

Tolv Stockholm

I går tog jag tillfället i akt och besökte Tolv Stockholm som är det nya stället under Tele 2 arena vid Globen.
Klockan var bara 14.30 när jag kom dit så det var ganska ödsligt. Skönt på sitt sätt för då kunde man gå runt i lugn och ro. Efter att ha gårr runt ett tag bestämde vi oss för att gå in på O´learys för lite mat och en öl.


O´learys är stort, väldigt stort, största i hela europa om jag inte minns fel. Det finns tom. bowlingbanor och minigolf på stället. Vi bestämde oss för att äta även om en vända med minigolfen såg lockande ut.
Trots sin storlek och för tillfället, få besökare (kanske 10 st.) så kändes det ändå inte störande tomt. Mycket tack vare den smakfulla inredningen. Vi tog ett säkert odds: Hamburgare med pommes vilken smakade som brukligt på O´leary: Inget att skriva hem om men helt ok.
Ölsortimentet denna dag sträckte sig till Carlsbeg hof och Falcon (eller om det var Åbro starköl). De andra kranarna kommer fyllas upp i morgon förklarade bartendern som efter mycket letande hittade en flaska Samuel Adams Boston ale.
Här kändes ändå som att jag trivdes bra och när ölsortimentet fyllts på och personalen trimmats upp så kommer det bli ännu bättre.
Nu gillar jag lugn och ro så det är inte säkert att det känns lika trivsamt om stället är fullt av skräniga supportrar från någon eller några av hejarklackarna men kanske det går att hitta en lugn hörna även då.


Som avslutning gick vi över till Prinz som har egen korvtillverkning och ett utmärkt ölsortiment. En kul grej är att de har något som heter ölbricka vilket är ett smakprov på fyra olika ölsorter.
Vår ena bricka (den översta på bilden) bestod av:
Bierra Poretti
Samuel Adams Boston ale
Hoergarden Witbier
Leffe Blonde
Vår andra bricka (den nedersta på bilden) bestod av:
Staropramen ofiltrerad
Fransiskaner weiss
Broklyn EIPA
Grimbergen Blond

Lokalen är dock i kyligaste laget, dessutom är sittplatserna obekväma vilket inte inbjuder till några längre vistelser. Möjligt att det skulle kännas trivsammare om vi inte varit ensamma där. Klockan var ju bara 15.30.


måndag 4 november 2013

Strejk på Waxholmsbolaget

Nu har man slösat bort åtskilliga miljoner på att först köra en djurgårdsfärja på rutten Slussen-Fotografiska-Skeppsholmen i ett halvår och sen lagt in fotografiska i den ordinarie rutten mellan Slussen och Djurgården. Båda varianterna har varit väldigt olönsamma med endast ett fåtal passagerare (som inte orkat gå de 1000 meter det är frågan om mellan Slussen och fotografiska). Det är inte oss som ska fram och tillbaka till jobbet som man har subventionerat utan ren nöjestrafik som inte alls skulle vara nödvändig.

Ytterligare miljoner har slösats bort på en upphandling av sjötrafiken i skärgården som saknat förankring bland de som använder denna trafik mellan bostad och arbete. Denna upphandling blev heller inte av utan våra skattepengar slösades åter igen bort.

För att försämra ekonomin ytterligare så halverade man priserna på båtarna under lågsäsongen, i tron att fler turister skulle åka ut i skärgården. Resultatet har blivit att färre köpt månadskort då det är billigare att betala enkelresor i stället. Det är faktiskt billigare att åka från Lidingö till stan med Waxholmsbolaget än med SL.
Detta borde i sin tur medföra att det blir fler resenärer på den sträckan men av vad jag kan se så har samma resenärer börjat betala kontant i stället för att köpa månadskort. Detta subventionerar i och för sig de resenärer som pendlar mellan jobb och bostad, men det var ju inte tanken när man införde det. Tanken var precis tvärt om: De som inte pendlar för sitt uppehälle skulle komma billigare undan. Dvs: Subventioneras.

Hade man verkligen velat få ut turisterna i skärgården så skulle man lagt samma pengar på att utöka båttrafiken i stället, även om en sänkning av priserna självklart är välkommet..

Hade vanligt folk slösat bort pengarna på det här viset så hade de fått sparken för länge sedan och dessutom blivit återbetalningsskyldiga.

Har börjat undra om den här strejken inte är framkallad bara för att kunna spara in en del av de miljoner som slösats bort.