torsdag 18 november 2010

Mat


Första gången vi åt på någon restaurang runt torget, där man satt bra och hade utsikt över skådespelet så fick vi hosta upp runt 50:- för en lamkotlett som mest bestod av en smaklös benknota.
Andra gången vi åt var en halvtimme senare på en annan av restaurangerna vid torget med ungefär samma utsikt. Där var maten nästan dubbelt så dyr och det tog minst dubbelt så lång tid att få in den. Utsikten och det faktum att vi i alla fall fått i oss lite mat gjorde att väntetiden inte störde. Maten var också godare när den väl kom, även om jag inte blev alltför imponerad.

Dagen efter tyckte vi att vi hittat ett superställe på en takterass högt över torget. Restaurangen hette något i stil med de France. När vi väl släpat oss upp för alla trappor visade det sig att de bara hade ett alternativ och det var en hel meny med förrätt, varmrätt och efterrätt. Allt stod ju på franska eller arabiska så man fattade inte vad det var men vi gick ändå på det.
100:- gick smörjan på. Förrätten var marrokansk sallad, vilket var ett par salladsblad, majs och ett par tomatskivor. Huvudrätten var tanje, en gryta med lite sörja i. Efterrätten bestod av apesliner. Snacka om att man kände sig blåst.

Det här gjorde i alla fall att jag tog det säkra för det osäkra och åt Pizza i flera dagar. Kostade mellan 50 och 75:- och var relativt hyfsad.





Djemaa el Fna, torget i Marrakech som ändrat skepnad till kvällen.
Kanske skulle man våga bryta mönstret med Pizza två ggr om dagen. Efter att ha avverkat ett par långa bussresor så har man i alla fall tillgång till skithus.



Det visade sig vara det mest prisvärda hittills och riktigt mysigt. Faktiskt godare än pizza, speciellt den senaste som jag råkade beställa med tonfisk på, bara för att de har obegripliga menuer på franska.




Inga kommentarer: