söndag 28 februari 2010

Opera


Jag har varit på operan för första gången i mitt liv.
Det var inte min egen idé utan jag blev bjuden av en släkting och föreställningen hette: Cosi fan tutte med musik av Mozart.
-Vilken smörja!
Men lokalerna var i alla fall rätt skapliga.

tisdag 23 februari 2010

Jippieeeeeeeeee

Ingen cancer. I alla fall inte i matstrupen.

Historia:
Jag gjorde en gastropi i juni som visade på cellförändringar i matstrupen, strax ovanför magsäcken.
Allt såg mörkt ut och jag tappade tron på någon framtid längre än ett par månader. Jag började summera vad man gjort i livet och vad man missat. Konstigt nog så ville man göra så mycket mer trots att man redan gjort mer än många andra.

Dosen av Omeprazol fyrdubblades och en ny undersökning gjordes en månad senare som då visade bättre resultat. Dvs. Inga cellförändringar.
Jag fick hopp om livet igen men det dämpades något av att jag skulle göra en ny gastroskopi i december för att säkerställa diagnosen.
Undersökningen gjordes i Januari och idag fick jag svaret:
-Det ser bra ut och inte ett spår av de cellförändringar som hittades i juni.

Snacka om att det känns skönt nu!

måndag 22 februari 2010

Magiskt


När jag gick förbi slussen i morse så verkade det som om havet kokade.



Det är något magiskt över det hela.








söndag 21 februari 2010

Vinter


Den globala uppvärmningen verkar inte drabba oss här i Stockholm. Istället blir det kallare och kallare för var dag som går. Snön vräker ner och det är kaos överallt. Tåg och tunnelbanor går knappast och att försöka ta sig fram på egen hand är livsfarligt.
Det fick jag själv bekräftat i morse när jag gick ner och tog den här bilden.
På bredgränd halkade jag och slog på arslet. Ren tur att det blev bakdelen som fick ta emot smällen men det var ren tur att jag inte slog i skallen.

lördag 20 februari 2010

Toppen




Vidunderlig utsikt från toppen av Globen!











tisdag 9 februari 2010

CD-ROM

CD-ROM

När jag försöker röja upp bland röran så hittar jag en karong full av gamla CD-skivor. Sådana där som man fick med datatidningarna för 10-15 år sen eller om de är ännu äldre.

Tror att jag sparat dem för att de innehöll något program eller spel-demo som var bra.
Bra då, vill säga.
Idag går många av programmen inte ens att installera och skulle de gå det så är det mest skräp.

När det gäller spelen är grafiken katastrofal även om själva spelet kan hålla bättre klass än dagens som kan vara rätt överarbetade. Faktum är att det finns ett par gamla spel som jag tyckte riktigt bra om men de funkar inte på dagens datorer (eller dagens operativsystem). Sen är ju nästan allt demon.
Många av spelen ligger på disketter och man känner sig rätt nostalgisk när man hittar spel som Wolfenstein, Doom, Sim-city och Civilisation. De första versionerna av dem.....
Irriterande att man inte ens har någon diskettstation numera.

När det gäller programmen är det samma sak. Det mesta shareware som fungerar i en månad och dålig grafik, om det överhuvudtaget går att installera dem . Fast även här så måste jag säga att funktionen är helt ok på en del av dem. Faktiskt så använder jag ett riktigt gammalt ritprogram fortfarande som var så litet (i mb sett) att det rymdes på en diskett. Inget obegripligt krångel utan perfekt att använda för mitt behov: Paintshop.


lördag 6 februari 2010

Melodifestivalen

Trött och öm i fötterna efter ett par dagars arbete, kommer jag hem och sätter mig framför TV:n. Där sänds melodifestivalen, ett program som är svårt att låta bli att se trots att man alltid blir förbannad.
Förbannad för att fel låtar går vidare och för att man är för snål för att själv ringa och hjälpa fram den låt man tycker bäst om (eller minst sämst om).

Den här gången var inget undantag.

torsdag 4 februari 2010

En riktig höjdare

Det här är något man inte får missa, vare sig man bor i Stockholm eller bara är på besök.

En rund kapsel av glas glider försiktigt uppåt på utsidan av globen. Utsikten blir bara mäktigare och mäktigare ju högre upp man kommer, för att till sist bli helt fantastisk.

Vad snackar jag om?

Skyview förstås!

Premiär på Fredag!
Biljetter skaffar man enklast på nätet:


tisdag 2 februari 2010

Maginfluensa

När jag vaknade på söndag morgon kände jag att något inte var bra. Efter en timme blev jag illamående och efter ytterligare en så fick jag feber.
Blev att krypa tillbaka i sängen laddad med en termometer, glasögon för att kunna se vad som står på den, en balja, två täcken och två filtar. Min underbara fru försåg mig vatten och ett par strumpor på fötterna. Hon ordnade även en dos alvedon så jag piggnade till.

Jag som hade tänkt gå upp till Akkurat och se Baskery på kvällen. Hade tom bokat upp med ett par polare. Även hiphop, som för första gången skulle höras på Järnet fick jag avstå. För mig återstod Valanderfilmen på TV och den trodde jag skulle vara bra.
Det var den också, fick jag höra från frugan när jag vaknade dagen efter.

Nu är jag i alla fall bättre och baljan, som knappt behövde användas är borttagen. Om man bortser från en tveksam avföring, både vad gäller konsistens och färg så mår jag rätt bra. Min fru har ordinerat mig att gå ut idag och det kommer jag att göra.