måndag 11 januari 2010

Snöröjning

Jag har aldrig varit med om att snöröjningen skötts så dåligt som den här vintern. Då menar jag inte bara plogning av gatorna utan hur det ser ut på gångbanorna.
Eftersom det inte har sköts från början så bildades en sörja när det var töväder vilken trampades ihop till klumpar av alla fotgängare. När det blev kallar frös sörjan och gångbanorna förvandlades till ett ojämt islager som är livsfarligt att gå på.

Det har nu gått en månad sen snön kom och det är inte åtgärdat och kommer troligtvis heller inte att bli det. Dagligen ser jag folk halka omkull här i Gamla stan och då är det ändå klart bättre med snöröjningen här än på ex: Södermalm.

Rasar is eller snö från ett hustak, så får fastighetsägarna på huden. Nåde den husägare som inte skottat sitt tak eller hackat bort istappar. Dryga böter väntar.

När det gäller trottoarer så verkar inte finnas någon ansvarig alls. Detta trots att benbrott m.m. ökat katastrofalt.

Samma ansvar, som krävs av fastighetsägarna, måste utkrävas även från de som har det yttersta ansvaret för trottoarerna, dvs: Politikerna.
Det är ju ändå vi, som med våra skattepengar, åker på kostnaden, vare sig det gäller skötsel av gångbanorna eller sjukvården för dem som gått på dem.

Kanske det mest irriterande är att vi också bekostar politikernas löner, som ju beslutat att det ska vara så här.

Inga kommentarer: