tisdag 16 december 2008

Arbetslösheten stiger till 7,7% nästa år

Finansminister Anders Borg konstaterar att vi nu har den lägsta tillväxten på 30 år och arbetslösheten beräknas stiga till 7,7% nästa år.

Tänk om alla politiker, oavsett parti, skulle göra gemensam sak och rädda miljön, i stället för att försöka rädda en massa jobb inom produktion och försäljning.
Anpassa produktionen efter behovet och förbjud reklam.
Låter kanske som den värsta kommunistpropagandan men det går inta att fortsätta pracka på folk grejer de inte behöver om man samtidigt ska rädda miljön.

Tyvärr är det ju som så att en som tillverkar något vill tillverka så mycket som möjligt. Inte för att det är bra grejer utan för att tjäna så mycket pengar som möjligt.

Inom transportbranchen har man intresse av att få så många frakter som möjligt, så i deras ögon en fördel ju längre grejerna ska forslas.

Samma tänkande har försäljarna. De struntar i om varan behövs eller inte, utan de vill sälja så mycket som möjligt och avlönas ofta med provision.

Reklamen är till största delen, till för att lura på vanligt folk all smörja som de ovanstående företagarna vill tjäna pengar på.

Det här var kall fakta.

Man måste börja konsumera tjänster istället.
Återinsätt spärrvakter i tunelbana och på pendeltåg osv.

Inga kommentarer: