torsdag 11 december 2008

28 miljarder till svensk bilinustri

Nu finns det pengar!
Det lät helt annorlunda när A-kasseavgiften chockhöjdes och förutsättningarna för att få ut någon ersättning försämrades.
Kan det måhända vara skillnad på folk och folk, de som äger företag och de som jobbar (eller jobbade) på dem?

Miljön är något som tas upp som argument för satsningen på bilindustrin. Miljövänligare fordonsindustri säger man och menar att konsumtionen måste hållas igång för vi måste ju bibehålla den nivå vi lever på. Tom. miljöpartiet är inne på samma linje.

Är det inte så att det är överkonsumtionen som måste stoppas?
Vem behöver en ny mobiltelefon vartannat år, samma sak med i stort sett allting. Klart att det skapar en jätteindustri som spyr ut skit i luften, liksom alla transportmedel som ska frakta smörjan från ena endan av jordklotet till den andra.

Om alla slutar att överkonsumera, så kanske miljön kan räddas,
Tyvärr verkar detta aldrig ske så länge det finns ett system som bygger på att man ska konsumera så mycket som möjligt.

Var på konsum vid Slussen och såg enländet till kassor man placerat ut. Var och en ska själv agera kassörska/kassör medan en kille står och övervakar att ingen fuskar. Vad är det för idiotiskt påhitt? Leder bara till ännu färre jobb i ett läge då allt fler blir arbetslösa. Och hur mycket tärde det på miljön när man tillverkade och fraktade dit dessa? Vart tog de fullt fungerande kassorna vägen? Kan de kastats på soptippen?

För egen del kommer jag bojkotta Konsum vid Slussen.

Hu, undrar vad nästa steg blir? Fylla på hyllorna?

Inga kommentarer: