fredag 30 maj 2008

Jacob & the Jackals

Fredag den 30 maj:

Jacob & the Jackals http://www.thejackals.web.surftown.se/ på Wirströms

Rockridge Brothers http://www.rockridgebrothers.com/ på Stampen.

tisdag 27 maj 2008

I kväll tisdag.

På Stampen lirar Bill Örström och Kenny Håkansson http://www.billohrstrom.se/
Å på Wirströms är det bluesjam, vilket brukar hållas av Big Walker http://www.blueswalker.com/
För egen del väntar ett tråkigt möte men kanske man kan glida iväg innan kvällen är slut och lyssna på lite bra musik istället.

Kan inte låta bli att skriva ner den senaste komentaren från min fru, som hördes för 20 minuter sen.
Det var så att jag hade tröttnat på att se genom mina immiga glasögon och tänkte göra dem rena. Först med tvål som enligt expertis inte skulle användas och sedan med en annan vätska som jag tillhandahölls med orden:
Ta bara en droppe, det räcker med att du vänder på tuben utan att trycka på den.
Jag vänder på tuben och ingenting händer.
En lätt tryckning på tuben gjorde att det i alla fall kom ut lite grann. Ungefär som när man tar schampo till hårtvättningen.
Det är nu kommentaren kommer:
-Det kunde man ju räkna ut.
Det var inte första gången jag hörde den kommentaren och säkeligen inte heller den sista. Mitt förtroendekapital har uppenbarligen nått botten men å andra sidan räckte droppen inte bara till att få tre par glasögon rengjorda, utan även händerna blev rena.

måndag 26 maj 2008

Gravity

Efter en hård vecka så blev jag uppmött av min fru efter jobbet. Jag skvälpte i mig ett par svalkande tillsammans med en jobbarpolare innan hon kom och avnjöt ett glas vin. Sen åt vi lite thaimat till Jenifer Smiths show. Faktiskt imponerande att se henne skutas ut från en kanon och landa 40 meter längre bort i ett nät.

Djurgårdsfärjan har börjat gå igen efter nästan 2 veckors strejk vilket gjorde det smidigt att ta sig till Gamla stan och sen vidare upp till Akkurat.
Där spelade Gravity, ett gäng bestående av banjo, ståbas, steelgitar, vanlig gitarr, mandolin och en skön sångerska.

Å i morgon, eller rättare sagt idag (kollade just klockan) är både jag och frugan lediga. Vad skööönt.

lördag 24 maj 2008

En svalkande bärs

Idag har det varit hett och massor med folk. Som uppgjort för en svalkande bärs efter jobbet. Den, och någon extra för säkerhets skull, är nu avverkad på Skepsholmen. En som frugan hade tagit med sig från kylen och de andra på vandrarhemmet.
Första hade jag tänkt gå till slutminuterna på Stampens jam men solen lockade för mycket.

Tro det eller inte men ikväll ska jag titta på Schlagerfestivalen, trots att jag egentligen hatar den typen av arrangemang.

fredag 23 maj 2008

Jobb

Det jobbas på tok för mycket, nu när det börjar bli bra väder igen. Typiskt. Min enda lediga dag är på måndag sen väntar 11 dagars jobb på raken. Inte speciellt uppmuntrande.

När jag väl är ledig så är det risk för jobb ändå.
Ja, det är farsan och de omålade stuprännorna. Insidan på dem vill säga. Fast det är sånt här jobb som inte syns att man gör och därför känns det meningslöst, vilket bara kommer innebära fortsatt tjatande om t. ex. målning av insidan av vattentunnorna under stuprören eller något liknande.

Jag måste lyda tipset från biblan, dvs. hitta på något som ger bra kredit men kräver lite jobb. Han på biblan förstår min situation och han vet dessutom vem min farsa är så nu har jag gnuggat geniknölarna.
Jag ska köpa en insatskamin och sätta i öppna spisen så det äntligen blir varmt i huset när man eldar. Det finns tom. firmor som installerar smörjan så man slipper anstränga sig över huvud taget.

Nu råkade jag öppna truten och berättade mina planer för farsan. Vad tror ni hände, förutom de vanliga protesterna såsom: Nej det är bra som det är?
Nä, inte måla skorsten på insidan, men nästan rätt.
Laga skorstenen, både invändigt och utvändigt.
Funderar på att lägga ner spisplanerna då jag kommer att komma lindrigare undan med stuprören.

onsdag 21 maj 2008

Eckerölinjen

Var på Åland i några dagar och fick höra att Eckerölinjen ska flagga ut sitt fartyg som går mellan
Grisslehamn och Eckerö till Sverige.

Det här började med att man tidigt i våras skyllde på snuset. Det är ju bara Sverige (här i Europa) som har rätt att sälja snus. Ett undantag som Sverige fick när vi gick med i EU. Det skulle inte längre bli tillåtet att köpa snus på båtarna så någon sorts halvlösning förhandlades fram där snus fick inhandlas om man var på väg till Sverige men inte på väg till Åland.

Det här borde ju ha löst problemet men Eckerölinjen ska flagga ut ändå. Det har kommit fram att det har med helt andra saker att göra såsom avtal med besättningen. Sverige har lagar som passar rederiet bättre (och förmodligen besättningen sämre).
Ålänningarna är i alla fall förbannade.

Eckerölinjen har inför säsongen skaffat sig en större båt och ska i sommar endast köra tre turer per dag, istället för som förra året då man körde fem turer med två båtar.

Kanske räknar de med att tappa marknad till Viking Line som kommer att sätta in en ny färja på linjen Kapellskär-Mariehamn.

lördag 17 maj 2008

Badkar

Badkar är ett ständigt återkommande ämne i mitt hem.
Jag brukar få höra:
-Vad det ser ut i badkaret, varför gör du inte rent efter dig när du badat, latmask?
-Jag glömde bo....
Alltid samma sak, säger hon och man blir kallad lortgris, fast det är ju just för att slippa det påhoppet som man har badat.

Tjejer har inte samma förståelse för att man inte har tid att stå och väntar på att vattnet ska rinna ut för att sen tvätta rent karet. Heller inte för att man glömmer bort det när vattnet väl runnit ut.

fredag 16 maj 2008

Helg igen!

Tiden går fort och det är helg igen. För egen del innebär det jobb mest hela tiden men för andra kan tipsas om:

Lördag:
14.00-18.00
bluesjam på Stampen
21.00
Go Getters i puben på Stampen och T-Cats på Gamlingen (Stampens källare).
Big Walker på Wirströms

Söndag:
Relese för skivan "Allt ljus på oss" på Akkurat. 8 band på två scener! http://www.mrsuede.com/samlingsskiva/

onsdag 14 maj 2008

Israel Vibration


Conserten i måndags med Israel Vibration var en riktig höjdare och vad annat hade man kunnat tänka sig med Roots Radics bakom sig.

Det började med att Roots Radics körde en låt ensamma, en skön dub med underbart gitarrjam. Sedan kom Cecil "Skelly" Spence och Lacelle upp på scenen där de turades om att sjunga.
Har inte sett några recentioner från förståsigpåarna, men själv tycker jag det var toppen.

söndag 11 maj 2008

Redd Voelkert

Har just kommit hem från Akkurat och har Redd Voelkert första set av giget i färskt minne. En blandning av country, blues och gitarrspel a la Shadows (om nu någon minns dem). Tyvärr så var jag för slö för att ta med mig kamera så det enda smakrov på vad det handlar om är det som finns på youtube. http://www.youtube.com/watch?v=RTmNk3U1ujY och den mer countryaktiga stilen som http://www.youtube.com/watch?v=hmQNchXa-g4

Att vi gick hem så tidigt berodde på att vi tänkt vara pigga i morgon bitti. Även om kyla är på gång så vill vi ut på landet en sväng. Trots eventuellt jobb som väntar och trots skithus som kräver en viss snitts för att använda. Får väl lägga morgonklubban innan vi åker.......

lördag 10 maj 2008

Lördag, söndag och måndag

Lördag
Stampen: Bluesjam mellan klockan 14 och 18.
På kvällen spelar Blues Selection i Puben och Swingsters på Gamlingen.
Wirströms: Lage on stage.
Jag slipper stå i valet och kvalet huruvida jag ska vara ute eller sitta inne (stå när det gäller jamet) i det fina vädret för jag jobbar.

Söndag
Akkurat: Redd Voelkert! En höjdare som man inte bör missa. Här är oddsen stora att jag kommer att sätta mig innomhus runt 21-blecket och avnjuta lite country (om det nu finns några sittplatser kvar).

Måndag
Mosebacke: Kägelbanan, Södra Teatern: Israel Vibration! Måste bara ses, är har jag tom. kostat på mig dyra biljetter, vilket är ytters sällsynt annars.
Stampen: Frank Marino & Mahogany Rush. Hårdrocksvarning

torsdag 8 maj 2008

Katastrofer

Beirut för 3 veckor sen.

Cyklonen som drog in över Burma med förödande resultat har gjort att Militärjuntan äntligen har accepterat hjälp utifrån. Dock med vissa restriktioner och en massa byrokratiskt krångel. Det skylls på att regimen försvårar hjälparbetet genom att inte tillåta att förnödenheter flygs in eller flygdumpas i drabbade områden och visumstvånget försenar hela arbetet. Det har nu gått en vecka sedan katastrofen skedde.

Nästan lika lång tid som det tog för de flesta länder att komma igång med hjälp när tsunamin drog fram och då hade man inga skojarregimer att skylla på.


Vad som hamnat i skymundan (med all rätt jämfört med cyklonen) är strulet i Libanon. Beirut verkar nu vara en belägrad stad och det är svårt att fatta att man var där för 3 veckor sen. Visserligen såg staden ut att vara mer eller mindre belägrad även då med millitärer och taggtråd lite här och var. Framför allt i city. Man är i alla fall glad att de inte bråkade handgripligen redan då.


onsdag 7 maj 2008

Sommarnöje

I ett par dagar har jag nu varit ute vid mina föräldrars sommarnöje. Egentligen är det mitt och syrrans men jag har hållt mig undan de senaste åren, för att jag helt enkelt inte haft tid att vara där. Tid har däremot föräldrarna haft och de har förfasat sig över hur lat jag är som aldrig är där och "jobbar". Just det där ordet "jobba" har tagit överhanden, de senaste åren och när ställets har nämnts så har det alltid förknippats med jobb. Vem vill jobba de få lediga dagar man har?
Föräldrarna säger alltid: Vi ska ut på landet och jobba. Aldrig att de ska ut till landet och njuta. Samma sak får man höra om syrran varit där med sin kille. "De har varit ute på landet och jobbat". Jag är en skam för hela området eftersom jag inte är där och jobbar på sommaren men i år tänkte jag ändå ge det en chans. Dvs. försöka få en ändring så att sommarnöjet blir ett nöje istället för ett arbetsläger.

Först ringde jag arbetsledaren (farsan) och sa att både jag och min fru tänkte komma ut ett par dagar och jobba. Väl där så var arbetet redan i full gång då både morsan och farsan redan stämplat in och förberett sysslorna för dagen. Farsan gick runt ett varv med mig och förklarade allt som måste göras vilket rörde sig om: Laga staketstolpar, laga staket, skrapa staket, måla staket, skrapa fönsterkarmar, måla fönsterkarmar, ränsa stuprör, måla stuprännorna på insidan, göra en ny källardörr, hugga ved, ta bort mina cycklar osv osv osv.

I ett normalt läge hade jag tagit bussen hem redan vid det här läget men jag bet ihop och tänkte att jag ändp ska ge det en chans.

Den halvruttna staketstolpen som är 1,5 dm * 1,5 dm tjock och kanske 1,5 meter hög/lång skulle kapas av och en ny bit ska skarvas i. Redan här började bristerna på ordentliga verktyg göra sig påminda. För stolparbetet fanns en yxa, en hammare, hoftong, en kofot, en värdelös såg och en burk med krokiga och rostiga spikar. Till råga på allt så finns en hel stolpe som man skulle kunna ersatt den gamla med men den skulle sparas till en annan gång.

Det tog en dag att fixa stolpen varav större delen av tiden gick åt till att räta ut krokiga spikar och såga till bitarna så att stolpen till sist gick att få ihop.
Att jag har fått träningsvärk i ryggen och i låren är en annan sak men sämjan är fortfarande god.
Får se hur man ska göra i fortsättningen för det är en hel del staket att ge sig på. De allra risigaste delarna är de mot grannarna. Grannarna själva är inte intresserade av att krångla med staketet utan struntar i det till farsans stora förtvivlan. Personligen håller jag faktiskt med grannarna och skulle klara mig lika bra utan staket. Tom. bättre.

På morgonen när vi satt i solen och drack morgonkaffe så kände vi av faktiskt av lite av "sommarnöjet".

lördag 3 maj 2008

Flyga drake

Var för omväxlings skull och såg en film ikväll. Ovanligt nog så var den faktiskt bra. jag har sett så mycket filmer att jag tröttnat, eller i alla fall blivit allför kräsen för att kasta bort min tid på något som jag antingen somnar på eller tycker är allmänt irriterande. Arn som jag såg för ett par månader sen tyckte jag var i segaste laget och inget jag skulle gråtit över att ha missat.
Flyga drake heter den jag såg ikväll och den var faktiskt riktigt bra, men hade förstås kunnat göras ännu bättre.

fredag 2 maj 2008

Skeppsbrokajen

M/S Fram, från Hurtigrutten har lagt sig på Skeppsbrokajen. Säkert för att fresta oss att boka upp en vända utefter den Norska kusten. För egen del så är en av de kryssningar jag helst skulle vilja göra.
Nu har jag redan sett lite av den norska kusten som: Sognefjorden, där jag åkte båt från Flåm till Bergen. Lofoten har jag också varit på och imponerats av den vackra naturen. Det är många andra ställen i världen som jag också varit på men Norge är nog vackrast av dem alla.

torsdag 1 maj 2008

Palmyra


Dags för en bild igen. Palmyra i Syrien är en väldigt speciell plats. Staden har en gång i tiden varit större än Damaskus, vilket lämningarna från Romarna visar. Citatellet som är byggt på en kulle gör att man har perfekt utsikt åt alla håll och att se solnedgången därifrån är svårbräckt.
Gröna Lund har nu öppnat för säsongen och har tre nya karuseller att erbjuda för den yngre delen av publiken. Vi får se om satsingen går hem hos publiken, men oddsen är rätt bra. Speciellt med så trevliga entrévärdar.
Å sen är det faktiskt en reggaeartist på sommarens program: Gentleman, i augusti.
Förr oss reggae entusiaster så kan tipsas om en riktig höjdare i Stockholm, om bara ett par veckor: Israel Vibration den 12 maj på Mosebacke.