söndag 20 april 2008

Syrien


Syrien är ett härligt land som tyvärr har blivit misskrediterat av massmedia men den som ändå väljer att åka dit kommer att få uppleva något utöver det mesta. Man ska också vara medveten om att det inte är ett land man väljer om tillgången på alkohol är det viktigaste.
Lite om våran resa till Syrien.

Syrian air som vi åkte med från Arlanda var fullsatt. Vi som trodde att det endast skulle vara halvfyllt för det är inte många svenskar som väljer det resemålet. De flesta på planet var faktiskt Svenskar men med ursprung från Syrien, Libanon eller Irak så att det går två flyg i vecka till Damascus är inte utan orsak.

Ankomsten till Damascus var lite kaotisk eftersom en massa folk började rycka och dra i ryggsäckarna för att bära dem till bakluckan på taxin. Vi vägrade lämna ifrån oss dem och gick själva med dem till taxin. Ett par av snubbarna hade ändå ett par fingrar på ryggan som de sen menade att de skulle ha betalt för. Attans rufflare tänkte vi men eftersom vi ändå inte hade några pengar så struntade vi i dom.

Taxin lyckades inte ta sig ända fram till hotellet eftersom de hade grävt upp gatan, så vi fick gå ca: 5 minuter i trånga gränder som myllrade huller om buller. Vi försökte följa kartan som hostellet hade på sin hemsida som faktiskt var rätt bra, bortsett att det fattades en bit. En snäll gubbe följde med oss sista biten och tur var det för annars hade vi nog aldrig hittat. Det stod inget om hostel på byggnaden.
Stället var ok och rent även om vi hade delad toa och dusch. Så här i efterkant inser vi att det var ett överpris som vi betalade men läget var värt en hel del och frukosten var myckt bra.
Sen hade ju ingen annan svarat på vår förfrågan om boende som vi skickat till tre andra ställen innan vi åkte hemmifrån så vi hade inte så mycket val. I alla fall inte om vi klev av taxin där vi gjorde. Utanför den gamla delen finns en massa hotell av olika standard upptäckte vi senare men som sagt det här låg ännu bättre till.
På bilden ovanför hittar man dörren till hostellet brdevid den Syriska flaggan.

Inga kommentarer: