tisdag 15 april 2008

Damascus

Ursakta bristen pa uppdatering av bloggen men det har helt enkelt inte funkat med den har sidan, eller exempelvis Facebook i Syrien men nu har jag antligen hittat en dator dar blogspot funkar.
Vi ar nu i Damaskus och pa slutet av var resa som varit utover det vanliga och battre an vantat. Darmed inte sagt att vara forvantningar varit laga utan snarare tvart om.
Kort beskrivet har vi akt fran Damascus i Syrien till Amman i Jordanien dar vi kollade in ett par bibliska platser strax utanfor, innan vi fortsatte till Petra. Kanske var det har hojdpunkten pa resan och vi hade fullt upp i tva dagar med att kolla pa alla uthuggna fasader pa klipporna och somnade med omma fotter varje kvall.
Vi akte tillbaka till Syrien och till Palmyra som ocksa var en av hojdpunkterna. En Romersk stad mitt ute i oknen ca 15 mil fran Iraks grans. Dar finns ocksa gamla gravar och en slottsruin pa en kulle med utsikt over Palmyra.
Darefter bar det ivag till Hama och vidarem via en slottsruin till Krak des Chevalier, en fantastisk slottsruin som raknas till den maktigaste i varlden. Ocksa det en av hojdpunkterna.
Resan fortsatte sen till Aleppo dar ytterligare en fantastisk ruin av en fastning pa en kulle fick oss att imponeras. Souken i Apello var den haftigaste vi sett och klassade ut den i Damascus aven om den ocksa ar mer an sevard.

Kanske det allra basta var att mota det Syrianska folket. Vanligare manniskor far man leta efter. Samma sak med folket i Jordanien.

Fortsattning foljer liksom an detaljrikare skildring av resan.

Inga kommentarer: