onsdag 28 december 2011

Snart Nyår



Vår lilla gran

söndag 4 december 2011

Jessica Heidrich

Det gäller att ha timing.
På väg hem från jobbet så träffar jag en vän utanför Glenfiddich warehouse på Västerlånggatan. Där konstateras att att det är sista söndagen som de har "bryggeri söndag", där olika småbryggerier har haft chansen att visa upp sig. Inte nog med det: Deras öl har sålts till halva priset och bryggaren själv har stått i baren.
Idag var det Jessica Heidrich som var gästbryggare.
Det var hon som hade bryggt Angel share som vi avnjöt på Järnet http://www.jarnet.nu/ för något år sen. Nu har hon etablerat ett märke som kallas St Eriks.
http://www.galatea.se/2011/10/st-eriks-brygger-sveriges-basta-ol/ där ölen bryggs på olika bryggerier, (pale ale på Sigtuna bryggeri).
Trevligt att småsnacka med Jessica som själv serverade.

Nu kommer jag och frugan att ladda upp inför Deep Purple på fredag.......

lördag 3 december 2011

Advent



December har börjat och nu kommer kylan. Såg att hade blivit is i en vattenpöl och började genast tänka på vattenrören under huset. De borde väl klara ett par minusgrader i alla fall.
Får ta en funderare i veckan som kommer, för att sen vidta åtgärder (om det inte är för sent).

tisdag 15 november 2011

Löv





Var fasen gör man av alla löv?
Lutar åt ett framtida kalhygge. I alla fall vad det gäller lövträd.

måndag 14 november 2011

torsdag 10 november 2011

Solnedgång


Tisdagens solnedgång på Ramsö.

onsdag 9 november 2011

Vattenfyrverkeri



Just nu ser jag från fönstret, ett fyrverkeri bestående av vattenstrålar som belyses i olika färger. Är det Stenbeck/Kinnevik som tränar inför fredagens fyrverkeri?
Imponerande är det i alla fall.
Det vita överst på bilden är lampan på på toppen av Fritt fall.

lördag 29 oktober 2011

Frisk nog att jobba

Idag ansåg jag mig vara frisk nog att jobba så dagen började med: en påse med någon medicin klockan 6, Omeprazol (annan medecin) klockan 7, kräm med mjölk klockan 7.30 och 40 cl flytande alvedon klockan 7.40. Min underbara fru gjorde i ordning förpackningar med medicin som skulle tas under dagen liksom en matlåda bestående av en liten Yougort och en flaska Pucko.

Jag klarade hela arbetsdagen utan något större problem än att köpa en yougort till och då jobbade jag från 9.00 till 19.30. Utomhus dessutom.

fredag 28 oktober 2011

Barrets syndrom

I tisdags opererade jag bort en slemhinna som vuxit upp i matstrupen.
Jag åkte till Huddinge sjukhus och var där klockan halv tio på förmiddagen och när jag väl hittat rätt och blivit uppropad så fick jag komma in i en sal där det redan låg tre andra. En säng var ledig och den var avsedd för mig. Jag fick ett skåp att lägga mina grejer i och en vit skjorta att ta på mig. Som tur är så var min fru med och såg att allting gick rätt till. Säkert så såg hon också hur livrädd jag var.

När jag väl lagt mig till rätta i sängen så kom det en syster för att sätta en nål i armvecket på mig.
Vilken är bäst att sticka i, sa hon. Spelar nog ingen större roll sa jag och förklarade att jag var livrädd för allt vad sprutor heter. Det blev i den vänstra armen och min fru försökte trösta mig så gott det gick. Ändå tyckte jag mig märka att de låg och småflabbade i de andra sängarna när jag skrek till.

Inte nog med att det skulle sättas en nål, man skulle koppla till dropp.
Det här gjorde att jag inte kunde röra vänsterarmen alls utan fick försöka hålla den lilla bok, som jag fått från min ena dotter, med högerhanden och dessutom bläddra med samma hand. Tur man aldrig läser böcker annars.
Väntetiden blev lång för min operation skulle nämmeligen filmas och visas live på en läkarmässa om Gastrologi vid Stockholmsmässan, där fanns läkare och professorer från hela världen.
Tiden gick och jag tänkte på allt som kunde gå galet med operationen och började hoppas att de glömt bort mig.

Klockan halv två tog de min säng och rullade ner mig till operationsavdelningen, utan att frugan fick hänga med.
Där förflyttade jag mig för egen maskin över till operationsbordet. En skötare bar droppet jag hade fäst på armen och hängde det på en ställning. Där låg jag och tittade på en stor filmkamera men även en massa sladdar och slangar. Jag försökte skratta, så mycket som man nu kan skratta i det här läget, mot kameran och vinkade. Tänkte att om jag ska visas upp på insidan så kan de väl få se en bit av utsidan först. Jag tänkte mig en sån där före och efter bild, men den där efter vill de nog knappast visa.

En narkossköterska kom och berättade att jag skulle sövas och min andning skulle skötas av en respirator. Två läkare presenterade sig och sa att det var just dom som skulle utföra operationen. den ena som var kvinnlig hade jag träffat tidigare så det kändes tryggt. En annan läkare kikade in och sa att han övervakade det hela. Även han kände jag igen och tyckte var en rätt rolig kille så även det lugnade mig något. det var ytterligare en sjuksköterska som jag kände igen från mina besök tidigare.
Sedan fick jag en mask att andas i och det blev svartare och svartare för ögonen och tills sist svartnade det totalt.

När jag vaknade igen så låg jag på en post-op avdelning med slangar i näsan och två dropp grunkor. Efter en timme så kom de och plockade bort slangarna från näsan och efter ytterligare en timme kommer de två läkarna som opererade och berättar att operationen gick bra. Säkert hade det applåderats inne i Stockholmsmässan.

Sedan blir jag uppkörd till avdelningen igen där min fru troget sitter kvar och väntar. Där upptäcker jag att de satt nål på högra handens översida, troligen för att tappa i eller ur något. Innebär att jag med vänsterarmen endast kan röra handleden och med högerarmen endast kan vika armbågen.
Efter en stund kommer två sköterskor för att ta bort nålarna, som dessutom är fastklistrade med tejp. Snacka om att det gjorde ont. Tur att i alla fall en av de andra patienterna lämnat salen och gått hem så man blev det i alla fall blev en mindre att skämmas för.

Klockan 21 kom lämnar jag sjukhuset och transporterades hem, med en hel hög med medeciner, ont i strupen, ont handen, ont i armen och stel i nacken.
Idag har jag fortfarande ont i matstrupen (bakom bröstkorgen och ner till magen) men kan i övrigt röra mig som vanligt, om man bortser från vänsterarmen och högerhanden, men har svårt att ligga eller böja mig framåt (gör ont i matstrupen). Äta riktig mat kan jag inte göra ännu utan får nöja mig med lite nyponsoppa, kräm och vatten.

-Han får bara äta flytande föda sa min fru till R på Järnet.
-Då kan du skicka ner honom för flytande har vi gott om här sa R
Undrar om det var soppa eller öl han menade......

söndag 16 oktober 2011

Sköna höstdagar


Underbara höstdagar men vilka kalla sådana. Endast 2 grader i torsdags morse.

torsdag 6 oktober 2011

Trångt


Trafikrusning!

måndag 3 oktober 2011

torsdag 29 september 2011

Båtrackarn på land

Så var den lilla oranga båten på land. Uppochnervänd dessutom.
Kan inte fatta hur den kunde vara så tung. Nästa år är det tveksamt om den kommer i sjön överhuvudtaget. I år blev det ingen längre tur än en vända runt viken på vägen till bryggan.
Jag har i alla fall lärt mig hur man hanterar ett öskar och på väg från bryggan till uppläggningsplatsen fick jag lära mig att ro med en åra då den andra gick av.

onsdag 28 september 2011

Sirius humanum AB

Varning för Sirius Humanum AB.

De skulle komma och hämta min fru och köra henne till akuten på Södersjukhuset med liggande persontransport. Det var ambulansbeställningen som tyckte vi skulle ringa dem eftersom min fru inte behövde vård under transporten.
Runt 15.00 beställdes transporten av oss. 19.20 hade den ännu inte kommit. Det är över 4 timmar, dvs vad det skulle ta att åka från Stockholm till Sundsvall.
Uruselt.

Nu är transporten avbeställd och vi ordnat saken på annat sätt.


Svensk sjukvård

Att jag själv inte blivit behandlad, eller ens fått svar på senaste gastron som skedde den 28 juli på Huddinge sjukhus, dit jag blev remitterad från Ersta sjukhus, är ju under all kritik. Då lever jag med med en stor risk för cancer och skulle behandlats i början på sommaren.

Min fru opererade in en knäprotes på SÖS förra tisdagen och blev utskriven på fredag. Detta trots att jag själv jobbade hela helgen och då inte hade möjlighet att sköta om henne.
På lördag natt, eller rättare sagt klockan 3 på söndagsmorgonen fick hon åka ambulans in till akuten för att hon hade tilltagande värk och genomblodat bandage.
Åter hemskickad klockan 8 på morgonen efter att fått tillsyn och byte av bandage.
Idag är det onsdag och hon har feber, bandaget genomvätskat med något gult och något grönt samt tilltagande värk. Vi har ringt efter transport till akuten, som vi nu sitter och väntar på.

Dessförinnan, klockan 8.30 på förmiddagen pratade min fru med en sjuksköterska från ortopedmottagningen. Där lovade man att en doktor skulle ringa upp senare. Nu är klockan 18.25 och att någon doktor kommer att ringa har vi slutat vänta på för länge sen. Sjuktransporten som vi ringde om har heller inte kommit.
Skandal. Även om de skulle varit i Örebro med sjuktransporten så skulle den varit här för länge sen.

Varför låter man inte patienterna vara kvar på sjukhuset tills de blir något så när friska? Ett minimikrav är väl att man är säker på att patienten är på bättringsvägen. Ett annat att patienten kan ta sig in och ut från sitt boende.
Min fru kördes hem i en rullstol som man sen tog med sig tillbaka och fick hjälp upp för trapporna. Där sitter hon nu. Fast i lägenheten.

Det är lätt att få tanken att de medvetet väntar på att patienterna ska dö. Det är ju taskig ekonomi att hålla liv i sjuklingar. Ju mer privatisering, ju mer ska allt vara ekonomiskt försvarbart och då hamnar vissa i kläm.

onsdag 24 augusti 2011

Hårt jobb och uppfinning


Mysigt att stå i solskenet och se båten dyka upp strax efter att dimman lättat.

Jag håller inte på att plocka äpplen eller cocosnötter.

Det är min nya uppfinning som prövas: Långsåg.
Med hjälp av en lång träpinne, en såg och en hel del brun tejp så har jag gjort en såg som kan användas där man annars hade behövt en lång stege. Hjälmen har jag på mig, då min fru inte riktigt litar på att konstruktionen håller och vill undvika blodbad på tomten.

Det var det här jag ville åstadkomma. Sjöutsikt!
Ser ni inte? Det som ser ut som ett plåttak mellan björkarna, mitt på bilden, är i själva verket vatten.

Okey, det är nog bara mäklare som skulle kalla det här för sjöutsikt, men det blir nog bättre på vintern när löven har fallit........

fredag 19 augusti 2011

Tidiga morgnar


Bilden är från gårdagens morgon och visar att semaforen är uppfälld.

Å här kommer båten som ska hjälpa oss att komma till jobbet

Inte bara oss, vi är 5 personer som ska med.

Fem minuter innan den ska avgå så anländer båten till bryggan.
8.10 ger vi oss iväg för att komma till Stockholm runt 9.25

En morgon för ytterligare några dagar sen.

Å här ett kort på änderna vid bryggan

torsdag 18 augusti 2011

Ett par dagar vid bryggan


Fiskar som slår

Lyxkryssare som glider förbi

Änder som ligger och myser i gräset

Svanar med sina ungar

måndag 1 augusti 2011

Sommar


Sommar och ledig från jobbet ett par dagar.
Vad gör man då?
Lutar sig tillbaka och sätter upp fötterna på räcket.


Två skogsduvor sitter och kelar på en björkgren.
Är det sådana som kallas turturduvor?


Skönt att ha ett fönster framför diskbänken.


Stigen från badet.


Ett rådjur springer över fotbollsplanen.

onsdag 27 juli 2011

Galaxy





Silja Galaxy på väg upp mot Stockholm.
"Upp" för att bilderna lutar en aning. Vetifasiken varför de gör det för när jag tar korten ser det ut att vara rakt. Kanske jag som lutar.

Apropå lutning, så var det en tjej på jobbet som kom ur balans när hon skulle gå ut på en brygga.
Plask!
Något blötare har jag inte skådat, om man bortser från en och annan fisk.

Starkt gjort att vara kvar på jobbet tills arbetsdagens slut.

tisdag 19 juli 2011

Gräset växer

Kanske man skulle rationalisera och klippa gångar i gräset.

En månad senare.

söndag 17 juli 2011

torsdag 14 juli 2011

Mot landet


Vad skönt det ska bli!

tisdag 12 juli 2011

Handelsbanken

Hu fasen kan man uppföra sig som Handelsbanken gör? Jag blev meddelad via telefon om att en utbetalning av ca: 2500 skulle göras men att man behövde ett kontonummer. Det var pensionspengar som av okänd anledning skulle betalas ut.
Jag sa till killen från banken som ringde, att jag inte hade tid med detta nu då jag höll på att jobba för fullt. Han envisades med att jag skulle maila över numret, vilket jag heller inte kan då jag inte kommer åt någon dator samt inte har något kontonummer i huvudet.

Han ringer och tjatar dagen därpå om samma sak och fortsätter sen att skicka SMS dagligen där han ber att jag ska skicka kontonumret per post eller gå till en annan bank så de kan meddela honom om numret.

Han har ännu inte fattat att jag inte har möjlighet till detta och jag undrar hur han kan vara så angelägen om att betala ut pengar. Till sist struntar jag i att svara och då skickar han brev per post istället.

Idag var jag nere på banken och undrade vad de sysslade med, samtidigt som jag lämnade numret ifråga. Jag såg typen som hade skickat SMS och ringt vid olämpliga tillfällen, detta trots att jag bett om att inte bli uppringd. Han varken sa hej eller hej då.

Handelsbanken är för mig en skräpbank med otrevlig personal och rekommenderar ingen att använda den.

lördag 25 juni 2011

Midsommar


I år var både jag och min fru lediga på midsommarafton, för omväxlings skull. Detta utnyttjade vi genom att tillbringa två dagar i vårt nya fritidshus. Vi välkomnades av grannarna och besökte majstången som både barn och vuxna dansade kring i takt med musiken som sköttes av en på dragspel och en på gitarr. Sången stod en kvinna för och hon fick med sig alla i "mormors lilla kråka" och liknande sånger.
På kvällen var det dans på lilla dansbanan i skogen där man också kunde kasta pil och köpa lotter.

lördag 18 juni 2011

Halsfluss

Jag brukar säga till min fru att jag har sådan otur jämt och hon håller faktiskt med mig, i alla fall när det gäller att bli sjuk. Visserligen är det sällan jag är sjuk men blir jag det så är det vid fel tillfällen som dagen innan vi ska åka på semester så halva resan blivit sabbad.
Nu skulle jag inte på semester utan jobba som vanligt. Däremot hade jag tänkt ta det lugnt på landet och kuska till jobbet därifrån men så icke.
Efter att ha haft lite feber ett par dagar som jag övervunnit med alvedon så var jag till sist tvungen att ta mig till vårdcentralen i Gamla stan.
Trevligt bemött som vanligt men vetskapen att man hade dragit på sig en halsfluss far mindre roande. Såg ju för jäkligt ut tyckte jag själv när jag kollade hemma. Bara att börja med en kur antibiotika och bädda ner sig. 10 dagar är kuren så midsommar lär inte blir någon festarkväll för mig. Bara febern försvinner åker jag nog ut till landet ändå, även om det lär bli regn.

måndag 13 juni 2011

Blues och Jazz på Lilla Hasselbacken


När musiken kommit igång på Lilla Hasselbacken så vet man att sommaren har börjat på riktigt. Att avnjuta ett mål mat eller något gott att dricka i den här miljön är en fröjd för livet.