måndag 21 januari 2013

Charterresor

Förr i tiden när man köpte en charterresa så ingick allt som behövdes för att komma från Sverige till resmålet och hem igen, i det pris som angavs. Det var just det som var vitsen med att åka just charter.
Nu lockas man av ett pris som till synes verkar överkomligt och dessutom hejas man på av en fru som tycker att det ska bli skönt med en resa där allt är klappat och klart. Tror det har att göra med packningen. Det ska inte vara ryggsäck längre. Det ska vara resväska med hjul, där det finns plats förr all möjlig smörja. Inte ens jag får ha ryggsäck.
Nu är det så att dagens charterresor inte alls stannar vid det pris som anges.
Allt möjligt läggs på, som egentligen är självklarheter:

1. Ska man ha mat på planet ner så kostar det extra.
2. Ska man sitta på planet på nervägen så kostar det extra.
3. Ska man ha transfer till hotellet kostar det extra.
4. Ska man ha toa på rummet så kostar det extra.
5. Ska man ha transfer tillbaka till flygplatsen kostar det extra.
6. Ska man ha någonstans att sitta på hemvägen kostar det extra.
7. Ska man äta på hemvägen kostar det extra.

Man gör även fulingar såsom att erbjuda taxfreevaror som placeras på sätet och alltså finns när man kliver på planet. För att kunna ta del av de generösa taxfree-erbjudandet så måste man ha bokat ett säte som kan kosta 195:- en väg. Ska man få plats med ben och sånt får man räkna med det dubbla. Den där taxen är snabbt uppäten av avgifter.
Jag vägrar gå på det här så på vår nästa resa får vi förmodligen stå upp på planet och på hotellet får använda en hink (eller poolen).

Inga kommentarer: