lördag 25 juni 2011

Midsommar


I år var både jag och min fru lediga på midsommarafton, för omväxlings skull. Detta utnyttjade vi genom att tillbringa två dagar i vårt nya fritidshus. Vi välkomnades av grannarna och besökte majstången som både barn och vuxna dansade kring i takt med musiken som sköttes av en på dragspel och en på gitarr. Sången stod en kvinna för och hon fick med sig alla i "mormors lilla kråka" och liknande sånger.
På kvällen var det dans på lilla dansbanan i skogen där man också kunde kasta pil och köpa lotter.

lördag 18 juni 2011

Halsfluss

Jag brukar säga till min fru att jag har sådan otur jämt och hon håller faktiskt med mig, i alla fall när det gäller att bli sjuk. Visserligen är det sällan jag är sjuk men blir jag det så är det vid fel tillfällen som dagen innan vi ska åka på semester så halva resan blivit sabbad.
Nu skulle jag inte på semester utan jobba som vanligt. Däremot hade jag tänkt ta det lugnt på landet och kuska till jobbet därifrån men så icke.
Efter att ha haft lite feber ett par dagar som jag övervunnit med alvedon så var jag till sist tvungen att ta mig till vårdcentralen i Gamla stan.
Trevligt bemött som vanligt men vetskapen att man hade dragit på sig en halsfluss far mindre roande. Såg ju för jäkligt ut tyckte jag själv när jag kollade hemma. Bara att börja med en kur antibiotika och bädda ner sig. 10 dagar är kuren så midsommar lär inte blir någon festarkväll för mig. Bara febern försvinner åker jag nog ut till landet ändå, även om det lär bli regn.

måndag 13 juni 2011

Blues och Jazz på Lilla Hasselbacken


När musiken kommit igång på Lilla Hasselbacken så vet man att sommaren har börjat på riktigt. Att avnjuta ett mål mat eller något gott att dricka i den här miljön är en fröjd för livet.

tisdag 7 juni 2011

Nationaldagen

Glad i hågen timade jag upp kungafamiljen när de passerade på Djurgården. Varför inte passa på att se dem när man har chansen?
Med mobilkameran i högsta hugg tar jag mig fram till en utmärkt plats för att se kortegen. Jag knäpper ett par kort på hästarna och ryttarna som först passerar sen gör jag mig beredd att ta ett kort av Kungen och Drottning Silvia men är så ivrig med att vinka så på kortet syntes endast vägen och nederdelen av häsdroskan. Försökte få in ett kort till men nu var vagnen för långt bort. Jag stoppar ner telefonen i fickan och vrider samtidigt huvudet och ser då resten av kungafamiljen, glatt vinkande i en annan vagn. Även den missar jag att fota.

torsdag 2 juni 2011

Plankare

När jag var på Gröna Lund så såg jag en plankare smyga in genom entrén.