torsdag 31 december 2009

Nyårsafton

En kompis ringde och sa: Gott nytt år. Vi snackade en stund om vad vi gjort på julen och ska göra på nyårsaftonskvällen. Strax innan vi avbröt samtalet sa han: Du har ju en blogg, varför har du inte sagt något om det?
-Nja, det började som något att gnälla av sig med och sen är det ju så taskigt med uppdateringarna att den inte är värd namnet blogg längre. Skulle en svensklärare få se den skulle han dra tillbaka 3:an jag fick och ersätta den med IG.
Jag blev i alla fall sporrad av de glada tillropen så nu har jag bestämt mig för att skriva lite oftare i den.

Ja, det är ju nyårsafton. Klockan är 14.00 och jag har just klivit upp från badet. Nu ska jag bara vänta på att håret hinner torka så jag kan gå ner till bolaget och ivestera ett par Nils Oscar Indian ale. Inte för att jag behöver fylla på förrådet utan mest en anledning för komma ut idag.

Sitter egentligen rätt bra där jag sitter. Ut tänkte jag ändå gå frammåt 12-blecket. De ska ju skuta iväg en massa raketer från en pråm nedanför Skansen och jag tror inte man kommer att se något vidare genom fönstret hemma.
Har man varit med om att bekosta spektaklet så måste man i alla fall se det, även om det rimmar dåligt med miljötänkandet. Å andra sidan är det lika illa oavsett om jag är där eller inte.

Gott Nytt År!

tisdag 15 december 2009

Snökaos

Jag har under dagen promenerat från Baggensgatan till Gallerian och tillbaka. Att jag inte halkat omkull och brytit något ben eller arm är rtt rent under.
Inte på ett enda ställe var det plogat eller sandat, varken på trottoaren eller på vägarna. Otroligt med tanke på den arbetslöshet som finns.

Politikerna har som vanligt ingen aning om att det är snörisk i mitten på december så någon gardering har inte skett. Kanske man tänkt vänta med skottningen tills efter nyår då de svårt sjuka blir friskförklarade?

Dock såg jag att de skottade och sandade på Norra Benickebrinken redan vid tio-tiden.

måndag 14 december 2009

Klimatmötet

Idag lämnade de Afrikanska representanterna klimatmötet under några timmar i protest. På TV säger den Maldiviska presidenten att de måste handla istället för att tjafsa om detaljer.

Att man kan fortsätta skita ner bara man betalar för utsläppsrätter är ju helt sjukt. Likadant är det att man fortsätter flyga som vanligt, bara man betalar miljöavgift.

Nej, tvinga de som skitar ner att minska på sina utsläpp. Borde inte vara några problem om viljan verkligen finns. Lägg ner samma engagemang som gjorts för att hitta illegala fildelare på nätet eller bomba sönder och samman Afghanistan.
Begränsa antalet flygresor osv.