lördag 28 februari 2009

Kronras

Det är förfärligt att kronan rasar på det här viset. Tom. mot den Gambianska valutan så rasar den. Hur är detta möjligt?
Avskaffad ränta är säkert största orsaken. Även vi Svenskar väljer att spara i annan valuta när det lönar sig bättre. Ungefär som när Burmeserna hellre sparar i dollar i stället för deras skräpvaluta, om de kommer över några, vill säga. Ja, vart är vi på väg?

BNP har sjunkit med 4,9% vilket nästan är lika illa som för USA och kommunerna kommer med tiggarskålen. När färre har jobb blir det mindre skatteintäkter och när man redan från början avskaffat förmögenhetsskatt och fastighetsskatt så har man reducerat möjligheterna för staten att få in något från de som har, för att inte nämna de vinstgivande bolag, typ Vin & Sprit som sålts ut. Ekvationen kan inte gå ihop, ens utan kris.

Den som är utan jobb är också utan inkomst. Den som har jobb har fått skattelättnader och har man dessutom lån så har det blivit mer pengar kvar i plånboken. Det är sådant som ska öka konsumtionen tror regeringen och inbillar sig att alla är idioter. Vem fasen konsumerar en massa smörja när det ser ut som det gör nu. Ingen går säker och alla vet att de kanske blir en av dem i kön på arbetsfömedlingen i höst.

Å varför är det ingen som tar upp det positiva med krisen?
Inte ens miljöpartiet har nämnt något om all den energi vi sparar på att inte konsumera onödiga grejer. Ger mig fasen på att man eldar på för fullt i alla kolkraftverk, kärnkraftverk och vad det nu kan vara, på samma sätt som SAAB fortsätter tillverka bilar som ingen köper.
Apropå SAAB så såg jag deras nya modell: En stadsjeep! Hahahaha, snacka om att inte hänga med. Visserligen rätt snygg men istället för att komma med en miljöbil så gör man tvärt om.

Inga kommentarer: