torsdag 31 juli 2008

Järnet

Nu var det ett tag sen sist, men än en gång, så skyller jag på för mycket jobbande.
En svalkande skulle smaka bra efter dagens pass.
Började med att vi gick förbi Järnet, trots vänners hojtande, ner till haket som ligger mitt på torget på Kornhamnstorg. Lite B-klass på stället, men kyckling på spett för 119:- var riktigt gott tillsammans med ett par mellis för 49:- styck.

Vi gick sen vidare till Helenes krog vid Slussen där vi satt och tittade på fiskarna som hoppade i vattnet innan vi återvände upp till Järnet igen.

Där satt några av vännerna kvar vilket gjorde att vi fastnade där ett tag. Där bjöds på diverse provsmakningar av den nya ölen som kommit in och jag bävar för morgondagen.

lördag 26 juli 2008

Jobb och vila.

Det var ett tag sen jag skrev något sist eftersom jag haft häcken full med jobb. Alla dagar mellan 12 och 13 timmar och då blir det inte mer tid över till annant än att ta sig till jobbet, jobba, ta sig hem, käka och sova.
Har ändå hunnit med att vara på mina föräldrars lantställe där internet saknas. utav de få lediga dagar jag haft har jag sovit bort den ena och slappat bort den andra. inte ens farsan har klagat över att jag inte gjort något utan har istället berättat hur hårt han jobbat när jag inte varit där. Nu när de jämrans stuprören blivit målade på insidan av syrrans kille så påpekas hur jobbigt det varit att kitta fönstren. För att inte tala om hur jobbigt det varit att måla dem. Han tillägger förstås all vattning, gräsklippning och tillsnyggning av grenarna som jag sågade av förrförra gången jag var där och gjorde ett icke godkänt jobb.

tisdag 8 juli 2008

Maxi Dread


Maxi Dread gjorde ingen besviken på Stampen på måndagskvällen, (såvida man inte förväntade sig jazz). Extra kul att se en granne från Baggensgatan, slinka in strax före klockan 11.......

söndag 6 juli 2008

Urban Tribe


Urban Tribe http://www.urbantribe.nu/ började med att hälsa oss hjärtligt välkomna innan de drog ett par låtar från första skivan (som ju tillägnades Bob som hade ett litet reggaecafe i Phuket innan tsunamin kom och spolade bort det).
Underbar melidiös reggae!
Bandet har nu inbjudits (som första svenska band) på en turné i Jamaica. Den 4 augusti bär det av och jag är säker på att det blir en lyckad event.
OBS
Missa inte MC Hansen på söndag. Akkurat klockan 21.00
Missa heller inte Maxi Dread på måndag. Stampen klockan 21.00

lördag 5 juli 2008

Chuck och Maxi


Måste börja med att säga något om Jah Cure på Tyrol, som var en "warmup" för Uppsala reggaefetival på Tyrol.

Resension på DN: http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1058&a=801238
Personligen tycker jag Marcia Griffits (som var en av körtjejerna till Bob Marley) var höjdaren men som helhet var det en bra konsert. Vad annat att vänta?
Bilden är från dagens jam på Stampen där en för mig okänd sångare (säkert välkänd för andra), Chuck Anthony, Maxi Dread m. fl. briljerade. Ruskigt bra..... Blues, soul eller vad man ska kalla det när den är som bäst.
Dagen är inte slut än, strax så går jag och tjejen till Fashing där Urban Tribe spelar. Ett svenskt reggaeband som bara blir bättre och bättre.

onsdag 2 juli 2008

Reggae på Tyrol

I morgon ( den 3 juli ) spelar Jah Cure , Ras Shilo och Marcia Griffits på Tyrol Gröna Lund.
350:- för en biljett på Ticnet och 400:- om man köper vid dörren.
Det hela börjar klockan 21,30.