fredag 29 februari 2008

Artiklar

Nu är artiklarna inskickade och jag kan slappna av. Den ena, en reseskildring från Jamaica, är jag i alla fall nöjd med, medan den andra, som handlar om hotell, inte kändes lika bra. Jag är mer eller mindre klar med en tredje också som handlar om vad en backpacker är. Både den och den om hotell var rätt svårskrivna i och med att de är lite av typen: Jag tycker så här, och det kan ju alltid provocera folk.

Har skickat mail till Irans ambassad med frågor vad gäller visum, men inte fått svar. Inte heller svarar de i telefon så det är tveksamt om det kommer bli någon resa åt det hållet. Kanske är det någon mening med det hela men det får tiden utvisa.

torsdag 28 februari 2008

Stress

Nu känns det lite stressigt. Jag måste få ihop en artikel till Backpacking.se i morgon. Egentligen är det två artiklar som måste in, men en av dem är i alla fall färdigskriven.
Jag vet vad jag vill skriva om men har saknat inspiration den senaste tiden och tidspressen gör att det kanske inte blir så bra som man vill att det ska bli.
Jag vill ju inte skicka vilken smörja som helst och heller inte någon torr guide. Det måste vara något som jag själv är nöjd med och som läsaren får något utbyte av.
Får hoppas att morgondaen blir en sådan där dag då skrivandet bara ploppar fram av sig självt och dessutom blir riktigt bra.

söndag 24 februari 2008

Åland

Blir ett litet uppehåll igen, då jag är på Åland just nu (och försöker förklara varför jag ens öppnar käften när det gäller att värna om miljön).

lördag 23 februari 2008

Klimathotet

Vi skitar ner miljön och gör inget eller i varje fall föga, åt det. När det går att sälja en flygbilett tor till Malta för 600:- är det något som är fel. Det får ju inte folk att flyga mindre, inkl. mig själv. Det här måste regleras med höga miljökostnader för flyget om det ska gå att få någon förändring. Igår köpte jag en flygbiljett till Warsawa tor för 150:-. Det här ska inte vara möjligt och även om jag skäms som miljöbov så anser jag att det är staten, eller alla länder tillsammans. som måste bestämma att det ska kosta att skita ner miljön. Jag kommer bara att vara en i ett fullsatt plan med folk som inte heller kunnat motstå frästelsen att komma till ett annat land för mindre penning än vad det hade kostat med tåget till Tierp.
Nej! Jag kräver en saftig miljöskatt för flyget.

torsdag 21 februari 2008

Malta

Har nu kommit hem från min resa till Malta. Det var intressantare än jag hade förväntat mig och 7 dagar där var faktiskt för lite. Skulle vilja haft några dagar till för att kunna se lite mer.
När jag kom hem blev det att kolla mailen och där fann jag bl.a ett meddelande från min vän Bosse där han hade länkat till Burma Center som har fått en ny design och även innehåll.
Kika in på: http://www.algonet.se/~burma_c/

tisdag 12 februari 2008

Malta

Jag fick tag i en biljett som tom. gjorde min farsa, som är smålänning, avundsjuk: 600:- till Malta tor. Bokade sedan upp hotell, för två personer, en vecka för 2500:-. Då ingår frukost.

Blir troligen ett uppehåll på bloggen i några dagar men jag kommer igen............

Dessutom kan vara lika bra att hålla sig undan nu, då TV4 visade en bild på en port här på Baggensgatan, tillsammans med en hånskrattande Christoffer ORegan. Jag kände mig nödgad att skriva in till redaktionen och berätta att nämna port kommer att bytas ut i vår, till en som är mer tidsenlig och även fått godkännande från stadsmuseet.

söndag 10 februari 2008

ROST

Oj, vilket ös det var, på Akkurat ikväll.
Jag ringde en polare och föreslog honom att komma ner till nio-blecket då liret började. Vad jag inte visste då var hur bra de var. Jag hade aldrig hört talas om ROST tidigare men utgick från att det skulle bli bra som brukligt, på Akkurat på söndagarna. Polaren uteblev och det är bara att beklaga vad han missade. Å andra sidan borde han vara van att missa spelningar vid det här laget. Förra söndagen var det ju The blues band........ å i tisdag´s Addeboy vs Cliff......

lördag 9 februari 2008

Speciella händelser

En väldigt speciell grej hände idag. Jag träffade en gammal klasskompis som jag inte sett på över 30 år. Vi hade återträffats på internet och hade bokat möte på en plats i stan.
Man hade många undringar innan som: Hur såg han ut, hur lever han nu och vad hade han gjort under alla de år som gått. Alla frågor fick jag svar på och det kändes verkligen speciellt.

Läste också om kylan som har drabbat Herat i Afghanistan och hur svårt de hade det nu. Flera har dött, boskap har dött, folk har fått amputerat förfrysna kroppsdelar och nödhjälp kommer inte fram. Vi hade ju planer på att åka dit i april men får nog lägga dem på hyllan. Inte bara för problemen där utan också för att jobbet inte ger den ledighet som skulle krävas.
Får satsa på veckan på Malta istället däe jag nu även bokat upp hotel. Billigt blev det i alla fall: 3600:- varav 1300:- för flygbiljetterna och 2300:- för hotellet. Å det för två personer!

fredag 8 februari 2008

Manifestgalan

Ikväll är det Manifestgala 08 på Nalen, där priser delas ut till nominerade artister, kontrakterade på oberoende skivbolag, i 14 olika kategorier: Rytm, Pop/Elektronika, Hårdrock, Jazz, Synt, Rock/Rockabilly/Blues/Garage, Hiphop/RnB/Soul, Experimentellt, Dans, Folk/Visa, Punk/Hardcore, Singer/Songwriter, Årets Liveartist och Digfi-priset.

Kolla mer på: http://www.manifestgalan.se/
Biljetter på: http://www.ticnet.se/html/artist.htmI?l=SE&artist=MANIFESTGALAN+2008

onsdag 6 februari 2008

Addeboy vs Cliff


Jag blev positivt överraskad när Addeboy vs Cliff spelade igårkväll på Alcazar. Inte den house jag hade förväntat mig utan riktig ösarrock. Det här vill jag se och höra fler gånger.......

En chans finns redan på fredag, på Manifestgalan, då tillsammans med Adam Tensta.

tisdag 5 februari 2008

Addeboy vs Cliff

Ikväll är det ett utmärkt tillfälle för att gå och lyssna på Addeboy vs Cliff, de som gjort musiken till Adam Tenstas hit: Mycool.
Var: På Alcazar (Nalen).
De spelar även dagen därpå tillsammans med Adam Tensta, på manifestgalan (också på Nalen).
Ifall någon skulle missat rockvideon: http://www.youtube.com/watch?v=rMTB_LJKIh4
å här kan man höra lite annat med dem själva och tillsammans med Anthony Mills: http://profile.myspace.com/addeboyvscliff

söndag 3 februari 2008

Akkurat


I kväll lirar The blues band på Akkurat så jag sitter och funderar på om man ska trotsa vädret och släpa sig dit.


Efter spelningen kan sägas att det var verkligen en höjdare.

Men vad annat kunde väntas med två killar från Manfred Man (de i bild) och trummis från Family (även han i bild).

Inga gamla 60-talslåtar. Här var bara riktigt bra blues.

lördag 2 februari 2008

Efter Nyköping

Resan till Nyköping blev över förväntan. Vädret var ok, dvs. inget regn och staden var vackrare än jag kommer ihåg. Gäller inte där jag bodde en gång för där såg ungefär likadant ut som då, 50-talshus med ett torg utanför. Torget såg dessutom mindre ut än jag minns och det var långt in till själva stan, tog minst en kvart att gå.
Området runt ån överträffade förväntningarna, liksom Nyköpingshus och att alla muséer var gratis. Lyckades också hitta ett toppenställe att äta lunch på: Qvarnen, som ligger i en gammal kvarn mitt i ån.

Apropå äta så händer det inte mycket med vikten längre, trots att vi äter mat enligt etapp ett i GI dieten. Stod att man skulle tappa 1-2 kg i veckan men kan bara bekräfta ett kilo på 10 dagar. Kanske beror det på fusket så nu blir det bara en chans till. Utan fusk i tre dagar (förhoppningsvis i alla fall).