tisdag 30 april 2013

i kom han


I år skulle den bara i och den 22 april  skedde det.
Får räcka med en sommar på land och med facit i hand (regn, regn och regn) så är jag glad att den aldrig kom i då.  


torsdag 25 april 2013

tele2

Nu har jag sagt upp mitt tredje abonnemang med tele2. På frågan varför jag sa upp det blev ju svaret detsamma som när jag sa upp de två andra abonnemangen: Det är för dyrt.
Jag hade fyra abonnemang med dem och när de höjde den fasta avgiften på ett av dem blev jag förbannad. Inte ens att man hade fyra st. abonnemang hade någon betydelse. Inte ett nickel erbjöd man i rabatt utan, som sagt, man hade bestämt sig för att höja.
Det hela blev en väckarklocka och nu har jag minskat mina kostnader radikalt.
Konstigt är det i alla fall när man lägger ner massor på reklam men inte ett öre på att behålla de kunder man har.
De flesta andra företag inser att det är mycket dyrare att leta nya kunder än att hålla kvar de man redan har.
 

Försvaret

Det osar skumt

Försvaret har inte reagerat när ryska bombplan snokat kring Sveriges gränser. Man har inte ens lyckats få de egna planen i luften, fast de skulle vara i beredskap.
Skandal kan man tycka och säkert har det hänt åtskilliga gånger.

Att det tas upp just nu måste vara att man vill lura på Svenskarna att gå med i NATO.


tisdag 16 april 2013

Pensionsförslaget igen

Jag blir så förbannad när jag hör hur Ingemar Eriksson redovisar sin pensionsutredning.
Det är en spark i ansiktet på mig, min fru och alla andra som slitit med kroppsarbete hela sitt liv och nu äntligen börjar närma sig målsnöret.
Kan inte tänka mig att Ingemar själv kommer att drabbas av den höjda pensionsåldern, ej heller de andra i regeringen som har helt andra avtal än vanligt folk. Dessutom har de bättre betalt och pysslar med sådant som vi andra, endast kan göra om vi är ekonomiskt oberoende. Dvs pensionerade.

För att inte helt skämmas så skulle de i alla fall ha funnits med i förslaget, att de som förespråkar förlängd pensionsålder, bytte jobb med de som vill ha kvar den nuvarande eller lägre pensionsålder.

måndag 15 april 2013

Nya pensionsförslaget

Ett nytt pensionsförslag har kommit med höjd pensionsålder och det föreslås att starta år 2015.
Som argument nämns att folk lever längre.
Förlorare blir än en gång, de som är födda 1954. De som blev blåsta på hela sin inarbetade ATP när nuvarande pensionssystem klubbades igenom.
Förlorare är också alla andra som är födda efter 1954.

Bara för att dagens pensionärer lever längre än "väntat" behöver det inte betyda att framtidens befolkning lever längre. Det är ju kristider och finansministern nämnde likheter med vad som hände på 1930-talet, samtidigt som det sparas in på sjukvård och åldringsvård.
Låter som en tillbakagång är att vänta med lägre levnadsålder som följd. Inte högre.

Med 8% arbetslöshet så underlättar man, med hjälp av dina och mina skattepengar, för pensionärer att jobba, istället för att jobben hamnar hos de som verkligen behöver dem. Det är tom. billigare att anställa en pensionär än en som inte är det.

Med risk att få skit kastat på mig så tycker jag att man hellre än att höja pensionsåldern, sänker pensionen för alla som blir över en viss ålder. Bara för att ta en siffra så säg: 90 år.