lördag 25 december 2010

söndag 19 december 2010

lördag 18 december 2010

I veckan hände det som inte får hända.

För en vecka sen hände det som inte fick hända.
Är det värt att vi alla ska gå omkring och känna oss oroliga, bara för att vi har trupper i Afghanistan?
Är det ok att en respektlös målarkludd ska få oss att inte kunna gå ut på stan utan att känna oss oroliga?
Är det ok att det nu kommer att kastas ut massor med skattepengar på bevakning av platser som tidigare ansågs säkra?

Hemma igen


Åter tillbaka i Stockholm efter ett par dagar i Barcelona. Förkylningen jag drogs med där nere har flyttats över till frugan och troligtvis även våra vänner som var med.
Vi hann även med en tur med buss till Andorra, en liten håla jag aldrig trott att jag skulle besöka.
Vägen dit var vacker genom bergen och gick bl.a. genom en tunnel som var 5 km. lång. Själva stan, Andorra la Vella, låg i en djup dal och det var rätt kallt på de delar som solen inte nådde ner till. Vi vandrade runt i stan några timmar och finast var den gamla delen som bestod av en kyrka och ett fåtal byggnader från 1800-talet.

Dit åkte vi med direktbuss och den tog strax över 3 timmar på sig och bussen vi åkte hem med tog 4 timmar men då tog den en annan väg och stannade i flera städer innan den till sist anlände i Barcelona.

fredag 3 december 2010

Åland

Sitter nu i ett hus på Åland och tittar ut genom fönstret, när jag inte tittar på datorskärmen eller följer pekfingret på tangentbordet. Snön faller sakta ner och det är mer snö här än hemma i Stockholm. Trots att det ser vackert ut så lockas jag inte av att gå ut men utan nöjer mig med att ta ett par kort från fönstret. Jag måste ändå ut förr eller senare eftersom vi ska åka hem imorgon. Egentligen ska man inte gå ut överhuvudtaget den här årstiden om man inte måste, men sen kan man ju diskutera vad måste är.