lördag 24 januari 2009

Besparingar i sjukvården

Skandal. Nu ska man sparka folk från sjukhusen, läser jag i DN.
Kan inte fatta hur fasen man kan dra ner på sjukvården när arbetslösheten stiger för var dag som går. Många företag passar förstås på nu när det är kristider men att sjukvården tillhör skojeribranchen är tragiskt att se.

Ökad arbetslöshet medför mindre skatteinkomster för stat och kommun, kan jag läsa.
Nu när man har man avskaffat förmögenhetsskatten, avskaffat fastighetsskatt och infört lägre skatt för de som arbetar så kan man ju undra hur det ska komma in några pengar överhuvudtaget.

fredag 23 januari 2009

Slag från hjärtat

Stockholms reggaeweek http://www.rubadub.se/The%20Festival3.htm började i torsdags och först ut var Slag från hjärtat, som bjöd på riktigt bra gung. Tror inte det var någon på Mosebacke som satt kvar på stolen, utan alla var uppe och dansade.
Tyvärr kommer jag missa Uwe Banton på fredag och Internel Dread på lördag men förhoppningsvis kan jag kika upp på söndag.

måndag 19 januari 2009

Vapenvila ?

Nu när Israel gjort mos av det mesta i Gaza så har det blivit vapenvila. Vilka som vunnit det här kriget är kluvet. Militärt så är det Israel men Hamas har vunnit sympatin i världen och blivit en makt som nu måste få vara med i förhandlingarna om framtiden i mellanöstern.

Nu till musik:
Mosebacke bjuder på reggae med början på torsdag!
Först ut är "Slag från hjärtat"

torsdag 8 januari 2009

2009

Nu har det gått åtta dagar av det nya året: 2009.
Krisen fortsätter och ingen uppgång är i sikte.
Israels attack mot Gaza besvarades i morse med raketbeskjutning från södra Libanon.
Gamla stan är full av ryssar. Redan strax efter sju på morgonen går grupper med guide, runt på gatorna och fotograferar. På dagen springer de på NK medan bussarna står och spyr ut avgaser nedanför Slottet.