söndag 21 september 2008

STEVE GIBBONS

STEVE GIBBONS & The Rockarounds på Akkurat ikväll.
Ska bli intressant och ett litet smakprov finns på
http://www.youtube.com/watch?v=bc01enjZGKs
om nu någon orkar släpa sig dit, inkl. jag själv.


Jag gick och jag ångrar mig inte.
Bättre än väntat och om jag ska jämföra med i söndags så är det i samma klass. Skitbra! Filmsnuttarna på youtube är bleka jämfört med verkligheten. Ytterligare en legend har gjort en uppvisning på Akkurat.
Tack Stene!

måndag 15 september 2008

Mason Ruffner

Ber om ursäkt för att det varit taskig uppdatering på senaste tiden men p.g. av för mycket jobb och en hastig vända till Letland och Litauen så har det helt enkelt inte funnits någon tid.
De sista dagarna har i alla fall bjudt på musik med det lite halvtrista sommarkrysset i lördags, som var ovanligt bra med Bo Kasper och framför allt Di Leva. Speciellt sista numret där gitaristen i husbandet öste på i världsklass till Thomas Di Levas bästa låt.

Å i kväll (söndag) på Akkurat: Brrrrrrrrrr
Legenden: Mason Ruffner!
Hur bra som helst. Har man spelat med Bob Dylan, Ringo Starr, Crosby Still, U2, Jimmy Page och dessutom gjort låtar som Carlos Santana gett ut så förstår vi "diggare" att det här inte är någon sopa.
En blandning i musikstil mellan ovan nämnda artister var just vad som bjöds. En ren njutning.
En provsmakning kan ses och, framför allt, höras på: http://www.youtube.com/watch?v=hGBK93NOJhU&feature=related från en spelning i Danmark.

torsdag 4 september 2008

Kompisar

I går var jag ute å grillade med ett par gamla kompisar. Det var Sven-Olov, som stod för arrangemanget, Roffe, Stefan å jag. Dessutom var våra fruar eller sambos med. En mycket trevlig kväll där vi i kvällssolen satt på en bergsknalle med utsikt över mälaren. Jag å frugan hade lax med oss, liksom Sven-Olov. Stefan skrällde till med aborre som fångats in av hans tjej i Kvickjock å Roffe had korv.

Idag blev det en promenad till förädrarna som inte visade sig vara hemma. Därefter en dagen på en indisk restaurang och sedan en kaffe på på mälarpaviljongen. Där träffade Britt en gammal bekant sen 5-6 år tillbaka, som hon samtalade med.

Vi gick vidare hemmåt å beslöt oss för att testa O´Connels "happy hour". Där dök en gammal kompis sen 70-talet upp (Pelle). Fattar inte hur han kände igen mig (men det fattar frugan) och det blev mycket prat om gamla minnen. Verkligen kul.

Till sist halkar vi förbi Järnet där vi träffar vänner och dricker svindyr öl.

måndag 1 september 2008

Recentioner

Eftersom jag jobbat nästan mest hela tiden så har jag inte hunnat göra något vettigt på fritiden.
För att ändå ge den här sidan lite innehåll så tänkte jag göra en snabbrecention av restaurangerna i krokarna.

Järnet: Utmärkt service och bra sortiment på öl. Inget för "stor stark" drickare, då de vanliga blahablahaölen saknas. Husets vin är frugans favorit och maten är mycket bra. Trivsamma lokaler.
Vad som är mindre bra är prisläget. I saftigaste laget.

Glenfiddish: Utmärkt service och mycket bra sortiment på öl. Trista och stojoga lokaler samt i saftigaste laget.

Skeppsbar: Hyfsat nattsuddarställe men med dåligt utbud av öl till acceptabla priser.

Magnus Ladulås: Klar försämring sen den nya ägaren tog över och bojkottat av mig.

Movitz: Det mest privärda stället att käka på i Gamla stan. Utmärkt service och ett stort plus för att man slipper höra på skränig musik.

After: På tok för hög musik men rätt bra drag på nattkvisten. Acceptabelt prisläge men inget gourmetställe.

Temple bar: Samma ägare som After och samma koncept men inte lika högjutt (men nästan).

Engelen: En nackdel att de slutat med "happy hour" men till fördel får man väl säga att det är livemusik de flesta dagarna. Kommer man dit före klockan 20 slipper man pröjsa inträde.

Meduza: Var ett tag sen jag var där men happy hour sent på kvällen kompenserar till viss del den höga musiken.

Wirströms: Livemusik alla dagar utom söndag och måndag, inget inträde, bra utbud på öl och hyfsade priser på halvdan mat. Bluesjam på tisdagkvällar.

Stampen: Livemusik alla dagar utom söndag. Oftast inträde endast på fredagar och lördagar då det är lite av Engelen stuket. Måndagar (och ibland öven tisdagar) är det riktigt bra musik. Bluesjamet på lördagar mellan 14 och 18 håller världsklass.

O´Connels: Billigast "happy hour" i Gamla stan, då man tar 29:- för en stor stark på 40 cl och 39 för en pint. Livemusik mellan varven.

Helenes krog: Sunkigt ställe som ligger vid Karljohanslussen där man får standardöl i plastmuggar och mat i samma klass. Dyrt med tanke på vad man får men trevligt att sitta på när det är solnedgång och många båtar som slussar.