torsdag 29 november 2007

Grönan

Om man bortser från att jag missade sista extraturen med Djurgårdsfärjan ikväll så flöt det riktigt bra med förbindelserna hem. 47:an kom på direkten och 2:an kom in samtidigt vid Norrmalmstorg.
Att jag överhuvudtaget befann mig på Djurgården har att göra med Gröna Lunds Julmarknad. Tyvärr är den bara öppen på fredagar, lördagar och söndagar men släpar man väl sig dit så får man känna av julstämningen. När det är mörkt så gör all belysning att det ser hur mysigt ut som helst. Ett tips kan vara: Gå dit på fredagar för då är det öppet senare på kvällen och vi fattiglappar kommer in gratis, om vi har en Metro med oss.
Att stå på Skeppsbron och titta på Fritt Fall när det är upplyst i blått med en röd luva är gratis. Samma vy men med en svalkande bärs kan man få på Skeppsbar, dock inte gratis.

Gammal TV

Min fru har fått en DVD-spelare i present för en vecka sen och har lånat hem fyra filmer från biblioteket. Veckan efter lämnar jag igen smörjan och lånar två andra filmer. Den ena är en deckare och den andra en krigsfilm.
Jag hinner precis stoppa in dem i DVD:n innan TV:n går sönder. Vår gamla trotjänare har gett upp, en Luxor som inköptes på 80-talet.

Då jag varken har tid eller pengar för att prioritera TV-köp så blir det till att plocka fram en annan gammal trotjänare. Även det en Luxor, men bara en 14”:are. Tom mindre än skärmen till datorn och värst av allt är nog att det inte finns ingen sådan där kontakt som passar till den nya DVD:n.

Typiskt så här inför jul.
När man blir alltför irriterad kan man ju alltid titta på presenningen och tänka: Det kunde varit värre. Tv-skärmen är i alla fall inte lika skitig.

Presenningen

Den där lortiga presenningen de satt upp på Bennickebrinken retar gallfeber på mig. Visst förstår jag att de måste täta taket till muggen som är inunder, men att täcka över det hela med två presenningar, som tidigare tycks ha legat uppochner på en leråker greppar jag inte.

Äntligen

Klockan är 00.05 och jag har just lyckats få ihop den här bloggen.
Egentligen har jag inte tid att hålla på med någon blogg, då det finns en massa annat jag borde göra men nu blev det så här i alla fall.

Jag ska i alla fall försöka hålla den uppdaterad även om den förblir oläst av andra än mig själv.